Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Εξομολόγηση μέχρι τις 10 Ιουνίου. Για να κανονίσετε εξομολόγηση τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλέφωνο: 99426272 (Όλγα)

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Ένα όνειρο για να ξυπνήσουμε (προσευχή - ευχαριστία)

Είδα στον ύπνο μου πως επισκέφθηκα τον παράδεισο και ένας άγγελος ανέλαβε να με ξεναγήσει. Περπατούσαμε δίπλα- δίπλα σε μια τεράστια αίθουσα γεμάτη με αγγέλους.  Ο άγγελος οδηγός μου, σταμάτησε στον πρώτο σταθμό εργασίας και είπε:

‘Αυτό είναι το τμήμα παραλαβής. Εδώ παραλαμβάνουμε όλες τις αιτήσεις που φθάνουν στον Θεό με τη μορφή τη προσευχής’.

Κοίταξα γύρω- γύρω στον χώρο. Έσφυζε από κίνηση, με τόσους αγγέλους να βγάζουν και να ταξινομούν αιτήσεις γραμμένες  σε ογκώδεις στήλες από χαρτιά από ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο. Μετά προχωρήσαμε σε ένα μακρύ διάδρομο, μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο σταθμό.

Ο άγγελος μου είπε:  ‘Αυτό είναι το τμήμα συσκευασίας και παράδοσης. Εδώ οι χάρες και οι ευχές που έχουν ζητηθεί προωθούνται και παραδίδονται σε αυτούς που τις ζήτησαν’.

Πρόσεξα και πάλι πόση κίνηση είχε και εδώ. Αμέτρητοι άγγελοι πηγαινοέρχονταν δουλεύοντας σκληρά αφού τόσες  πολλές επιθυμίες είχαν ζητηθεί και συσκευάζονταν για να παραδοθούν στη γη.  Τέλος, στην άκρη ενός μικρού διαδρόμου σταματήσαμε στην πόρτα ενός πολύ μικρού σταθμού. Προς μεγάλη μου έκπληξη μόνο ένας άγγελος καθόταν εκεί χωρίς αν κάνει ουσιαστικά κάτι.

‘Αυτό είναι το τμήμα ευχαριστιών’, μου είπε ο φίλος μου άγγελος. Έδειχνε πολύ ντροπιασμένος.

‘Πως γίνεται αυτό; Δεν υπάρχει δουλειά εδώ;’ ρώτησα.

‘Είναι λυπηρό’, αναστέναξε ο άγγελος. Αφού παραλάβουν τις χάρες τους οι άνθρωποι, πολύ λίγοι στέλνουν ευχαριστία’.

‘Πως μπορεί να ευχαριστεί κάποιος το Θεό για τις ευλογίες που παρέλαβε;’ ρώτησα πάλι.

‘Πολύ απλά’,  απάντησε ο άγγελος. ‘Χρειάζεται μονό να πεις: Ευχαριστώ Θεέ μου’.

‘Και γιατί ακριβώς πρέπει να ευχαριστούμε;’

‘Άμα έχεις τρόφιμα στο ψυγείο σου, ρούχα στην πλάτη σου, μια στέγη πάνω από το κεφάλι σου και ένα μέρος για να κοιμηθείς , είσαι πλουσιότερος από το 75% των ανθρώπων αυτού του κόσμου

Αν έχεις χρήματα στην τράπεζα, στο πορτοφόλι σου και λίγα κέρματα σ’  ένα πιατάκι, είσαι ανάμεσα στο 8% των ανθρώπων που ευημερούν.

Αν ξύπνησες σήμερα το πρωί με περισσότερη υγεία παρά αρρώστια, είσαι πιο ευλογημένος από όσους δεν θα επιζήσουν και ως αυτή τη μέρα.

Αν ποτέ δεν βίωσες την εμπειρία και το φόβο του πολέμου, της μοναξιάς, της φυλακής, της αγωνίας , του βασανιστηρίου και της σουβλιάς της πείνας, είσαι μπροστά από 700 εκατομμύρια ανθρώπους αυτής της γης.

Αν μπορείς να προσευχηθείς σε ένα ναό, χωρίς το φόβο της επίθεσης, της σύλληψης και της εκτέλεσης, θα σε ζηλεύουν σίγουρα περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο.

Αν οι γονείς σου είναι ακόμα ζωντανοί και είναι ακόμα παντρεμένοι, είσαι σπάνιος.

Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι σου ψηλά και να χαμογελάς, δεν είσαι ο κανόνας, είσαι η εξαίρεση για όλους όσοι ζουν στην αμφιβολία και στην απόγνωση.

Και αν διαβάζεις τώρα αυτό το μήνυμα έλαβες μια διπλή ευλογία γιατί σου το έδωσε κάποιος που σε αγαπά και γιατί είσαι πιο τυχερός από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους που δεν ξέρουν καν να διαβάζουν’.

‘Κατάλαβα. Και τώρα τι να κάνω; Πως μπορώ να αρχίσω’;

‘Να πεις καλημέρα’, μου χαμογέλασε ο άγγελος μου.’ Να μετρήσεις τις ευλογίες σου και να περάσεις αυτό το μήνυμα σε άλλους ανθρώπους για να τους θυμίσεις πόσο ευλογημένοι είναι. Και μην ξεχάσεις να στείλεις το ευχαριστώ σου με αγάπη μέσα από την καρδιά σου’

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com