Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Εξομολόγηση μέχρι τις 10 Ιουνίου. Για να κανονίσετε εξομολόγηση τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλέφωνο: 99426272 (Όλγα)

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Ανθολόγιο

Αν μέχρι τώρα η Σαρακοστή μας ξέφυγε, έχουμε ακόμα περιθώριο…

 

 


μετανοια πορνηςΜητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης π. Παύλος

 

Αγαπητοί μου αδελφοί η Μεγάλη Εβδομάδα πλησιάζει.

 

Ευτυχώς ο Χριστός μας είπε ότι δέχεται και τον της ενδεκάτης ώρας. Αν λοιπόν μέχρι τώρα η Σαρακοστή μας ξέφυγε, έχουμε ακόμα περιθώριο.

 

Είμαστε στην ενδεκάτη ώρα.. ας την αρπάξουμε ! Ας μετανοήσουμε! Ας αλλάξουμε!! 

 

Έρχεστε να εξομολογηθείτε. Έχω να σας πω ότι αν έρχεστε χωρίς μετάνοια, η εξομολόγηση σας είναι ΑΧΡΗΣΤΗ!

 

Θα πείτε στον Θεό τι έχετε κάνει; Αυτό ο Θεός το ξέρει. Άλλο περιμένει από εσάς και από μένα. Να δει αν έχουμε μετανιώσει.

 

Και πως θα το δει αν έχουμε μετανιώσει; Αν έχουμε αλλάξει ζωή!

 

Εξομολόγηση χωρίς μετάνοια μας πάει απευθείας στην κόλαση.

 

Να εκμεταλλευτούμε την ενδεκάτη ώρα! Να σκεφτούμε τι κάναμε μέχρι σήμερα και έχουμε περιθώριο να μετανοήσουμε.

 

Μην κοροϊδεύετε τον εαυτό σας με μια εξομολόγηση για τα αμαρτήματα της οποίας δεν έχετε μετανιώσει και δεν σκέπτεστε να τα αλλάξετε.

 

Διότι δεν εμπιστεύεστε τον Χριστό. Δεν εμπιστεύεστε το θέλημα Του. Δεν θα κοινωνήσετε ούτε με φόβο Θεού, ούτε με πιστή ούτε με αγάπη.

 

Πρέπει να αφυπνιστούμε, να ταραχτούμε, να διερωτηθούμε ‘Τι κάνω εγώ τώρα; Πού πηγαίνω;’ και σαν τον ληστή να πούμε ‘Μνήσθητι μου εν τη Βασιλεία Σου’

 

Και αν αυτό το ‘Μνήσθητι’ το πούμε με την καρδιά μας την μετανιωμένη, εκείνη τη στιγμή θα ακούσουμε ‘Πέρασε στη χαρά του Κυρίου σου’.

 

Να έχουμε την καλή αγωνιά, όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος, να παρακολουθούμε το πόσο αρεστοί στον Θεό είμαστε και όχι αρεστοί στους ανθρώπους

 

Εύχομαι να διέλθετε εν μετανοία και κατάνυξη τη Μεγάλη εβδομάδα και οι καμπάνες της Ανάστασης που θα χτυπήσουν το Μέγα Σάββατο το βραδύ, να χτυπήσουν τις καμπάνες και της δικής μας προσωπικής Ανάστασης και να μπούμε όλοι στην εκκλησιά για να χαρούμε τον Αναστημένο Χριστό αποκτώντας τον και κατοικούντα δια της Θείας Κοινωνίας εν τη καρδία ημών και μένοντα.

 

 

Πηγή: Σημεία των καιρών

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com