Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα)

 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Περιοδικό Παρέμβαση

Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

Ο μάρτυρας των κατακόμβων (διήγημα)

Πρόκειται για μια από τις πλέον συναρπαστικές ιστορίες της αρχαίας Ρώμης. Είναι γνωστοί και οι διωγμοί των πρώτων Χριστιανών, που στην Ρώμη είχαν βρει καταφύγιο στις κατακόμβες, μια δεύτερη πολιτεία με αχανές δρόμους και κρυσφύγετα κάτω από την ίδια τη Ρώμη. Εκεί, ξετυλίγονται δραματικές όσο και συγκινητικές σκηνές ενώ - μία μερίδα ανθρώπων από πάνω τους- φροντίζουν να τους τροφοδοτούν με πληροφορίες και τρόφιμα στις πολυποίκιλες ανάγκες τους. 

Το ευαγγέλιο του Χριστού παρά τους απηνείς διωγμούς, απλώνεται όλο και περισσότερο, και φτάνει ακόμα και μέσα στο αυτοκρατορικό παλάτι και την αριστοκρατία της Ρώμης, παρόλο πουοι εξαγγελείς της Νέας οδού ζουν ως κατατρεγμένοι και απόβλητοι της Ρωμαϊκής κοινωνίας, εξαναγκασμένοι να πεθαίνουν στις μουχλιασμένες Κατακόμβες, χάρη της πίστης τους. 

Ένας από αυτούς, αξιωματικός των Πραιτωριανών, με λαμπρή θέση και εξίσου λαμπρότερο μέλλον, ενώ γίνεται διώκτης τους, τον αγγίζει η μεταμορφώνουσα δύναμη του Χριστού και τον αλλάζει βαθιά σε κήρυκα του Ευαγγελίου και Μάρτυρα της πίστεως. 

Μια έξοχη όσο και συγκινητική ιστορία.

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com