Οι μάρτυρες

ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι

Μάρτυρες

Οδηγίες:

  • Σκοπός του παιχνιδιού είναι ουσιαστικά η «εξόντωση» των υπόλοιπων παιχτών και η συλλογή όσο το δυνατό περισσότερων βαθμών.
  • Στο παιχνίδι αυτό, συμμετέχουν τα παιδιά των μεγαλυτέρων ηλικιών και είναι προτιμότερο να παίξουν παιδιά 2ης και 3ης λυκείου (Ο λόγος για το μεμονωμένο αριθμό παιχτών δεν είναι μόνο ο βαθμός δυσκολίας του παιχνιδιού, αλλά και ο περιορισμένος αριθμός μεθόδων δολοφονίας που υπάρχουν. Είναι λογικό ότι όσο αυξάνονται οι παίχτες, τόσο πολύ πρέπει να αυξάνονται και οι τρόποι δολοφονίας). Το παιχνίδι ανακοινώνεται σ’ αυτά και διαρκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της κατασκηνωτικής περιόδου. Ο νικητής ανακοινώνεται στο τέλος της κατασκήνωσης.
  • Τα παιδιά που επιθυμούν να συμμετάσχουν, δηλώνουν στο διαιτητή (ο οποίος δεν συμμετέχει) τη συμμετοχή τους. Ο διαιτητής δίνει σε κάθε ένα από τους συμμετέχοντες ένα χαρτάκι με το όνομα του «θύματος» τους, το παίχτη δηλαδή που πρέπει να σκοτώσουν.
  • Οι τρόποι με τους οποίους μπορούν να «σκοτώσουν» κάποιο οι συμμετέχοντες είναι συγκεκριμένοι και ανακοινώνονται σε αυτούς ήδη από την αρχή του παιχνιδιού (πίνακας αυτών υπάρχει πιο κάτω). Κάθε μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους συμμετέχοντες μόνο δύο φορές, ενώ η λίστα με τους τρόπους θανάτωσης που έμειναν αχρησιμοποίητοι πρέπει να ανανεώνεται καθημερινά. Αν κάποιος χρησιμοποιήσει κάποια μέθοδο για 3 φορά, ο θάνατος θεωρείται άκυρος και το θύμα ως εκ τούτου ζωντανό, ενώ ο θύτης χάνει 10 βαθμούς από τη συνολική του βαθμολογία. Κάθε τρόπος θανάτωσης βαθμολογείται διαφορετικά, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας. Αν κάποιος αθώος, για παράδειγμα φίλος που δεν συμμετέχει, βρει εκείνος τη μέθοδο θανάτου, πρέπει αμέσως να αναφερθεί στο διαιτητή και το πρόσωπο δεν θεωρείται δολοφονημένο.
  • Όταν ο κυνηγός σκοτώσει το θήραμα του πρέπει να ανακοινώσει αμέσως στο διαιτητή το όνομα του θηράματος καθώς και τον τρόπο θανάτωσης του. Αμέσως, δίνεται σ’ αυτόν το όνομα του επόμενου θηράματος του. Είναι καλά τα ονόματα να δίνονται ανακατεμένα στους παίχτες, δηλαδή να πρέπει να σκοτώνουν παίχτες από άλλες ομάδες, για να γίνει πιο δύσκολο και πιο ενδιαφέρον.
  • Νικητής του παιχνιδιού δεν είναι ο παίχτης που θα επιβιώσει αλλά ο παίχτης που θα μαζέψει τους περισσότερους βαθμούς.

*ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ παίζεται ΜΟΝΟ σε καθορισμένο χρόνο κάθε μέρα (π.χ. δεν μπορεί να παίζεται σε περίπτωση που η ομάδα ή όλη η κατασκήνωση ασχολείται με κάτι άλλο). Καλό είναι να γίνεται μια ανακοίνωση ότι «το παιχνίδι Οι μάρτυρες βρίσκεται σε λειτουργία» και «το παιχνίδι Οι μάρτυρες έχει αποσυνδεθεί».


Οι μάρτυρες
Κυνηγοί Θηράματα
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Συμμετέχοντες
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

ΤρόποιΜαρτυρίου

Άμεσα

Ο παίχτης μπορεί να χρησιμοποιήσει ψεύτικα όπλα για να σκοτώσει το θύμα του (όπως νεροπίστολα, πιστόλια με λαστιχένια σφαιρίδια κ.τ.λ.)

Έμμεσοι

Μέθοδοι που να αλλάζουν το φυσικό περιβάλλον του θύματος τους (όπως «δηλητήριο» στο ποτό του, χαρτάκι με την επιγραφή «δηλητήριο» στο πάτο του ποτηριού, «βόμβες» κ.τ.λ.)

Σύστημα βαθμολογίας:

20 points – Για κάθε δολοφονία

10 points – Επίδειξη ανδρείας

10 points – Έξυπνη χρήση μεθόδου δολοφονίας

5 points – Dying in a realistic or artistic manner

20 points – Τελευταίος επιζήσας

  1. «Δηλητήριο» στο ποτό (αλάτι, πιπέρι κ.τ.λ.)
  2. «Δηλητήριο» - Κομμάτι χαρτιού με την επιγραφή «δηλητήριο» κολλημένο στο πάτο του ποτηριού
  3. Κομμάτι χαρτιού στο με μαύρη κουκκίδα σημειωμένη μέσα, το οποίο δίνεται στο θύμα
  4. Αγγελιαφόρος - Με χρήση αγγελιαφόρου ο οποίος να μεταφέρει κάποιου είδους «πακέτο» με μέσα το αρχείο (εικονικό, ακουστικό, κειμένου) με την ένδειξη της έκρηξης
  5. Λαστιχένια δηλητηριώδη ζώα (φίδι, αράχνη κ.τ.λ.)- τοποθετείται στο κρεβάτι ή στα προσωπικά αντικείμενα του θύματος
  6. Μανταλάκι στα ρούχα του θύματος – δηλώνει την αιχμαλωσία του θύματος
  7. «Δηλητηριασμένο» όπλο- εκτόξευση δηλητηριασμένης μπάλας χαρτιού
  8. «Πνιγμός»- τοποθετείστε τα χέρια σας στους ώμους του θύματος (Προσοχή στους ώμους και όχι στο λαιμό)
  9. Μέλισσες- Ένα κουτί γεμάτο ψεύτικες μέλισσες το οποίο δίνεται στο θύμα, ή αφήνεται στο περιβάλλον του, αφού γραφτεί πάνω σ’ αυτό «Μέλισσες»
  10. Άγρια ζώα- Μπουλουκάκια από άγρια ζώα τοποθετημένα στο προσωπικό περιβάλλον του θύματος.
  11. Αέριο- Κομμάτια από κομφετί, τα οποία πετάγονται στο πρόσωπο του θύματος.
  12. Χάρτινη βόμβα- ένα κομμάτι χαρτί με την ένδειξη «Βόμβα»
  13. «Ξαφνικός θάνατος» - μια τρομαχτική εικόνα την οποία βλέπει ξαφνικά το θύμα και «πεθαίνει» από έκπληξη
  14. «Χειροποίητο όπλο» - τοποθετείται τα δύο δάκτυλα στο κρόταφο του θύματος και φωνάζετε «μπανκ»
  15. Όπλο- χρήση όπλου με λαστιχένια σφαιρίδια
  16. Φωτογράφηση – Φωτογραφία του θύματος με ένα ρολόι στο φόντο. Το θύμα μπορεί να είναι μόνο του στην φωτογραφία, ενώ όσο πιο μακριά είναι το θύμα τόσο πιο πολλούς βαθμούς κερδίζει
  17. «Φιλί του Ιούδα» - Φιλί στο μάγουλο του θύματος από το θύτη ( καλό είναι να φωτογραφηθεί το γεγονός αυτό για να αποδεικνύεται ευκολότερα)
  18. «Αυτοκινητιστικό δυστύχημα» - Σε εξωτερικό χώρο, το θύμα δέχεται κτύπημα από ένα ψεύτικο παιδικό αυτοκινητάκι
  19. «Σημάδι» - Χρήση «δηλητηριασμένης» κόκκινης πένας για να σημαδέψεις το θύμα (περισσότερους βαθμούς αν το σημάδι είναι σε δυσκολότερο σημείο)
  20. « το καπέλο» - Ο θύτης τοποθετεί στο κεφάλι του θύματος ένα «δηλητηριασμένο» καπέλο. Ο τρόπος που θα το δηλητηριάσει είναι στην κρίση του, όμως πρέπει να είναι ξεκάθαρο (χαρτάκι κ.τ.λ.). Η δημιουργικότητα επιβραβεύεται.
  21. «Νάρκη» - Ο θύτης γράφει σε ένα χαρτί την ένδειξη «νάρκη» και την τοποθετεί στο πάτωμα. Αν το θύμα το πατήσει τότε θεωρείται νεκρό.
  22. «Ωρολόγια βόμβα» - ένα χαρτί στο οποίο απεικονίζεται ένα 24ωρο ρολόι – βόμβα ή με χρήση ρολογιού – ξυπνητήρι
  23.  «Δηλητηριασμένο δακτυλίδι» - δίνεται στο θύμα ένα δακτυλίδι, το οποίο θεωρείται δηλητηριασμένο
  24. «Ηλεκτροσόκ» - Μικρό αντικείμενο στο χέρι. Κατά τη διάρκεια της χειραψίας το θύμα πεθαίνει από χειραψία
  25. «Θάνατος από κεραυνό» - ο θύτης σημαδεύει το θήραμα με το φανάρι του (κατά την προτίμηση να γίνει κατά την διάρκεια της νύχτας)
  26. «Δηλητηριασμένο αντικείμενο» - ένα μικρό αντικείμενο στο έδαφος με την ένδειξη «δηλητήριο» βρίσκεται στο πάτωμα. Το θήραμα πρέπει να το μαζέψει με δική του θέληση.
  27. «Πνιγμός» - ένα ποτήρι νερό γεμάτο μέχρι την μέση ρίχνεται στο θήραμα
  28. Με φωτιά – ο θύτης τοποθετεί μια εικόνα με φωτιά ζωγραφισμένη σε ένα χαρτί, στο περιβάλλον του θύματος ή γράφει το όνομα του θύματος σε ένα φανάρι ή ένα κουτί σπίρτα
  29. «Κατά λάθος εμβόλιο» - ο θύτης τοποθετεί στο περιβάλλον του θύματος μια σύριγγα.