5 ώρες με Αγγέλους που τους έβλεπε, δεν είναι και λίγο πράγμα αυτό στην Ελλάδα μας

panagia Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

Θα αφήσουμε κατά μέρος το μένος των τουρκικών εκλογών και την εν δυνάμει παραδοξότητα του αποτελέσματος των δικών μας και θα πάμε στις σειρές των Αγγέλων έξω από την Μητρόπολη των Αθηνών , η οποία φιλοξενεί την Εφέστειο Εικόνα του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ την επονομαζόμενη ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ, την Καρυώτισσα , όπως την λένε οι Άγιοι Πατέρες.

 

Ακόμα και η Θέα της Εικόνος αυτής αλλοιώνει, όπως μας μαρτύρησε ο Άγιος του Έθνους ο Όσιος ΠΑΙΣΙΟΣ ο Αγιορείτης.

 

Ας πάμε γρήγορα στην μαρτυρία...

 

Γέροντας υπερήλικας βρέθηκε νυχτερινές ώρες στην ομώνυμη πλατεία της Μητρόπολης για να προσκυνήσει, αλλά η ουρά της σειράς των ανθρώπων, όχι μόνο περικύκλωνε την πλατεία, αλλά έφτανε και ψηλά στην οδό της Μητροπόλεως λίγο πιο κάτω από την γνωστή Αγία Δύναμη, το ιστορικό αυτό εκκλησάκι που βρίσκεται στο Παλαιό Υπουργείο Παιδείας.

 

Τον ρωτήσαμε γιατί Γέροντα δεν χρησιμοποίησες την ιερατική σου ιδιότητα και το προχωρημένο της ηλικίας σου για να περάσεις την σειρά και έτσι να προσκυνήσεις;

 

Και μας είπε:

- τι λες παιδάκι μου να χάσω τέτοιο πνευματικό πανηγύρι.

- αν ήξερες τι γινόταν θα ήθελες και εσύ να περιμένεις στην σειρά για μέρες ολόκληρες;

- οι ανθρώπινες αυτές ουρές των πιστών είχαν πλάι τους Αγγελικές σειρές λαμπροφορεμένων νέων, ήταν οι Άγγελοι Φυλακές των Ορθοδόξων που τους υποβάσταζαν τόσες ώρες, τους ενθάρρυναν και κατέγραφαν τον κόπο τους.

- αν έβλεπες τον ανθρώπινο πόνο και την προσευχή αυτών των πιστών που σωρεύτηκσν εκεί θα μάθαινες περί εμπειρικής Θεολογίας που βιώνεται και αλλοιώνει τον άνθρωπο.

- στην σειρά αυτή είδα νέα παιδιά να γυρίζουν αδιάφορα από την νυχτερινή διασκέδαση τους και να ρωτούν , τι γίνεται, τι πάθατε και περιμένετε τέτοιες ώρες εδώ;

- όταν μάθαιναν, έβλεπα τους Φύλακες Αγγέλους τους να τους σηκώνουν και να τους βάζουν ( να τους πετούν στην κυριολεξία) μέσα σε αυτήν την ουρά.

- και όχι μόνο αυτό αλλά τα ίδια περίμεναν με μεγάλη υπομονή και προσμονή να προσκυνήσουν την Παναγία, αυτή την πραγματική Μάνα τους που κάποια λίγα πράγματα και φευγαλέα έμαθαν από εδώ και εκεί

- το πλέον συγκλονιστικό αδελφέ όμως ήταν αυτό.

- με το που έφτανες στην είσοδο του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού στην Μητρόπολη των Αθηνών και ατένιζες το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ, λες και βίωνες ότι καλύτερο σου έλαχε στην πρόσκαιρη ζωή σου.

- και πως να μην ένοιωθες έτσι , όταν η ίδια η ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ σε υποδεχόταν μέσα στον Ναό καταγράφοντας σε ένα λευκό χαρτί τα αιτήματα σου και ταυτόχρονα σε δρόσιζε με πνευματικά κεράσματα.

- παιδί μου πολλές φορές προσκύνησα το ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ, αλλά αυτή την φορά το προσκύνημα αυτό με την υπομονή, την πίστη και τον κόπο τόσων ανθρώπων θα γίνει αιτία να δούμε πολλά καλά στις ζωές και στην πατρίδα μας γενικά.

-όμως παιδί μου η ΠΑΝΑΓΙΑ δεν θέλει διαφημίσεις, ποιος παπάς ή πολιτικός την προσκύνησε ..

- αλλά και αυτοί που δεν μπόρεσαν να προσκυνήσουν , ή δεν ήθελαν ή γιατί δεν πιστεύουν θα δούνε και αυτοί καλό .

 

Να γιατί περίμενα στην ουρά αδελφέ

- η ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ μας έδειξε πολλά.

 

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

 

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

 

ΥΓ . την ανάρτηση την κάνουμε πρόχειρα από κινητό τηλέφωνο, αργότερα θα την μορφοποιήσουμε, απλά θα θέλαμε να την μοιραστούμε μαζί σας. Συγκινητικό σχόλιο μιας φίλης εκτός Αθηνών μετά από αυτήν την ανάρτηση μας Ουσιαστικά είναι μια συγκινητική μαρτυρία ..

 

"Μεγάλη η Χάρη Της!!! Περιμέναμε χθες βράδυ 5 ώρες, γεροντάκια, νέοι, μεσήλικες και βοηθούσαμε. ο ένας τον άλλο!!! Με πτυσσόμενα σκαμπουδάκια, καραμέλες, νερά ότι είχε ο καθένας πάνω του. Το πιο ωραίο άκουγες από πολλούς συνανθρώπους μας θαύματα που έζησαν κσι βίωσαν οι ίδιοι. Μοναδική εμπειρία!!! Υπήρχαν και κάποιοι που τόσο είχαν συγκλονιστεί από όλο αυτό που έρχονταν για δευτερη φορά να προσκυνήσουν μέσα σε λίγες μέρες για να ξανανιώσουν αυτό το μοναδικό συναίσθημα αλληλεγγύης που μας συνέπαιρνε όλους μας!!!!"

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com