idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Κάθε Τετάρτη 5-8 μ.μ. με σειρά προτεραιότητας

Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ μετά από τηλεφωνική συνεννόηση.

Για να κανονίσετε Εξομολόγηση ΔΕΥΤΕΡΑ μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μόνο 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Αρ. τηλεφώνου: 99426272 (Όλγα)

------------------------

π. Ιωάννης:
Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινων. 99463030)

Ekdromi sto SinaΑγαπητοί μας,
Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση 4ήμερης προσκυνηματικής εκδρομής που θα γίνει στο:


ΣΙΝΑ - ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΣΙΝΑ – ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΒΗΘΛΕΕΜ – ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

Αναχώρηρη: Λάρνακα – Τελ Αβίβ 31/05/2019
Επιστροφή: Τελ Αβίβ – Λάρνακα 03/06/2019


Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής

 

Παρασκευή 31/5/19 Λάρνακα – Τελ Αβίβ– Εϊλάτ – Τάμπα – Όρος Σινά
Συγκέντρωση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου και αναχώρηση με το λεωφορείο στις 7 π.μ. για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και επιβίβαση στο αεροπλάνο για το Αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Όρος Σινά. Ταξιδεύουμε κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας και την έρημο Νεγκέβ, θα περάσουμε από τη συνοριακή παραλιακή πόλη Εϊλάτ στον κόλπο της Άκαμπας, για να φτάσουμε στην ΤΑΜΠΑ , (σύνορα Ισραήλ και Αιγύπτου).
Διέλευση συνόρων με τα πόδια και αλλαγή πούλμαν.
Επιβίβαση στο Λεωφορείο και με νότια κατεύθυνση μέσω της Σιναϊτικῆς ἐρήμου εισερχόμαστε στην χερσόνησο του Σινά. Συνεχίζουμε την μοναδική σε ομορφιά διαδρομή μας στην έρημο του Σινά.
Φθάνουμε το απόγευμα στην ιστορική Μονή της Αγίας Αικατερίνης η οποία είναι χτισμένη στους πρόποδες του Όρους Σινά, στη θέση της φλεγόμενης βάτου, σε υψόμετρο 1.570 μ.. Δείπνο. Λίγη ξεκούραση με ύπνο, και.....
Για όσους μπορούν και επιθυμούν, νωρίς το πρωϊ θα αρχίσει η ανάβαση στην Αγία Κορυφή του Όρους Χωρήβ γύρω στα 2.240μ. με 2.280μ., όπου ο Μωυσής έλαβε τις Δέκα εντολές και από όπου η ανατολή του ηλίου πάνω από την έρημο και τα άγρια βουνά προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα. (χρειάζονται 3 ώρες περίπου με τα πόδια). Οι ορειβάτες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με φακό και ανάλογο ντύσιμο, (αθλητικά παπούτσια - μπουφάν).

 

Σάββατο 1/6/19 Όρος Σινά
Ξεκούραση και Ξενάγηση: Προσκύνημα των λειψάνων της Αγ. Αικατερίνης--στο παρεκκλήσιο της φλεγόμενης και μη καιόμενης Βάτου, στο πηγάδι του Ιοθώρ, στο Μωσαϊκό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο παρεκκλήσιο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Οστεοφυλάκιο. Θα θαυμάσουμε την περίφημη βιβλιοθήκη της Μονής και την Πινακοθήκη που περιλαμβάνει εκλεκτές εικόνες που είναι ανεκτίμητης πνευματικής, ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος.
Το απόγευμα επίσκεψις στο ασκητήριο των Αγίων Γαλακτίωνος & Επιστήμης. Μετά παρακολούθηση του Εσπερινού στη Μονή. Θα προσπαθήσουμε να έχουμε και συνάντηση με τους Σιναίτες Πατέρες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση

 

Κυριακή 2/6/19 Όρος Σινά – Νεκρά Θάλασσα – Βηθλεέμ


Εκκλησιασμός. Το πρωί θα Λειτουργηθούμε σ'αυτό το κέντρο του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η συμμετοχή μας στην κατανυκτική Θεία Λειτουργία, στο Καθολικό της Ι. Μονής της Αγ. Αικατερίνης θα είναι μια αξέχαστη εμπειρία.
Πρωινό και αναχώρηση για Βηθλεέμ μέσω των συνόρων Τάμπα και Εϊλάτ. Στάση στη Νεκρά Θάλασσα. Άφιξη στη Βηθλεέμ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Δευτέρα 3/6/19 Βηθλεέμ – Ιεροσόλυμα – Τελ Αβίβ - Λάρνακα
Πρόγευμα. Προσκύνημα στη Βασιλική και στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στη συνέχεια αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου θα έχουμε ξενάγηση σε όλα τα εντός του Ναού της Αναστάσεως προσκυνήματα: Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, Αγία Αποκαθήλωση, Μη Μου Άπτου, Προσωρινή Φυλακή του Χριστού, Εκατόνταρχου Λογγίνου, Διαμερίσαντο τα Ιμάτιά μου, Σπήλαιο της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού, Ακάνθινου Στεφάνου και Κρανίου Τόπος. Ακολούθως επίσκεψη και προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας. Τέλος αναχώρηση για το Αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στη Λάρνακα.

 

Τιμή: Δίκλινο/Τρίκλινο € 470
        Μονόκλινο € 510

 

Η τιμή περιλαμβάνει:
Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα-Τελ Αβίβ– Λάρνακα. (με χειραποσκευή 8 κιλών).
Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
Διαμονή για:
2 βράδια σε ξενώνες της Μονής Σινά (Δίκλινα,Τρίκλινα ) με πρόγευμα και δείπνο.
1 βράδυ σε ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ με πρόγευμα και δείπνο
Συνοδό/ξεναγό του γραφείου μας.
Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο στο Σινά και στο Ισραήλ.
Ασφάλεια ταξιδίου.
Έξοδα έκδοσης βίζας και εισόδου στο Σινά ($ 32).

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:
Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό.
Ποτά και φιλοδωρήματα.
Εισόδους σε σπήλαια, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Μεσημεριανό γεύμα.

 

Σημειώσεις:
Όποιος θέλει να έχει βαλίτσα των 20 κιλών θα πληρώσει επί πλέον € 60.
Το πρακτορείο διατηρεί το δικαίωμα, αν υπάρχει λόγος, να αλλάζει τη σειρά των επισκέψεων χωρίς να αφαιρεθεί κάτι από αυτό.
Οποιαδήποτε αύξηση στους φόρους/καύσιμα μετά τις 15/1/19 επιβαρύνει τον ταξιδιώτη.
Η δήλωσή σας πρέπει να συνοδεύεται από το διαβατήριό σας, το οποίο πρέπει να έχει ισχύ, τουλάχιστον, 6 μήνες από την αναχώρησή σας και €200 προκαταβολή, το αργότερο μέχρι τις 15/2/19, νοουμένου ότι υπάρχουν θέσεις. Τα υπόλοιπα πρέπει να πληρωθούν μέχρι τις 10/4/19

 

Δηλώσεις Συμμετοχής: Σταύρος Σταυρινίδης Τηλ: 97625009

 

Η εκδρομή οργανώνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Nazoreos Travel & Tours.

Άγιος της Εβδομάδος

05/02: Αγία Αγάθη

05/02: Αγία Αγάθη Η Αγία Αγάθη, καταγόταν από το Παλέρμο ή την Κατάνη της Σικελίας. Έζησε και μεγαλούργησε στο χρόνια του αυτοκράτορα Δέκιου (249 - 251 μ.Χ.). Η οικογένειά της διέθετε τεράστια περιουσία, η δε Αγία διακρινόταν για τη φυσική της ομορφιά αλλά και για το ήθος, τις αρετές και τη μεγάλη της πίστη. Σε ηλικί...

Ανθολόγιο

Να αποκτήσεις το νου του Χριστού

Να αποκτήσεις το νου του Χριστού Ο Αϊνστάιν είπε κάτι πολύ φοβερό… Μην ανησυχείς, δεν θα σου πω φυσικές και χημείες. «Δεν μπορεί το μυαλό που δημιούργησε ένα πρόβλημα, το ίδιο αυτό μυαλό να το λύσει». Με βρίσκει πολύ σύμφωνο αυτή η διατύπωση. Αυτό ακριβώς είναι το λάθος που κάνεις τώρα: Προσπαθείς με τις δικές σου σκέψεις να λύσεις...

Επίκαιρα

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ

ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ: ΠΩΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΑ ΦΙΛΙΑΤΡΑ  Γράφει ο Αρχιμανδρίτης π.Δανιήλ Γούβαλης   Ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι κάποιο θαύμα του Αγίου Χαραλάμπου που συνέβη το 1944. Στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο, στην επαρχία Τριφυλίας, υπάρχει μία γραφική πόλις με 9.000 κατοίκους, τα Φιλιατρά. Πολιούχος της πόλεως είναι ο Άγιος Χαράλαμπος, κ...