idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

28, 29 kai 30 Μαρτίου 5-9μ.μ.με σειρά προτεραιότητας.

Για να κανονίσετε Εξομολόγηση άλλες ημέρες μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μόνο 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Αρ. τηλεφώνου: 99426272 (Όλγα)

------------------------

π. Ιωάννης:
Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινων. 99463030)

Πρόγραμμα εκδρομής στους Αγίους Τόπους, 10-14 Απριλίου 2018

Ekdromi Agioi Topoi 2018Αγαπητοί μας,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της προσκυνηματικής μας εκδρομής,  που θα γίνει στους ΑΓΙΟΥΣ  ΤΟΠΟΥΣ από τις 10 - 14 Απριλίου 2018 (Διακαινήσιμος)

Ναός του Ευαγγελισμού – Σπήλαιο της Γεννήσεως – Φρικτός Γολγοθάς – Ζωηφόρος Τάφος  (Πανάγιος Τάφος) – Γεθσημανή – Γαλιλαία – Λίμνη Γεννησαρέτ – Φρέαρ του Ιακώβ –I. M. Aγίου Γεωργίου του Χοζεβά Σαραντάριο Όρος – Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη και Ι. Μ. Αγίου Σάββα. Είναι μερικά από τα προσκυνήματα που θα έχουμε σ΄αυτή την  εκδρομή.  

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής: 

Τρίτη 10 Απριλίου: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΤΕΛ-ΑΒΙΒ 

Συγκέντρωση των προσκυνητών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης γύρω στις 3 το απόγευμα. Μεταφορά με λεωφορείο στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών, έλεγχος διαβατηρίων και αναχώρηση για το Τελ-Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ-Αβίβ. Επιβίβαση στο λεωφορείο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Τετάρτη 11 Απριλίου: Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΟΖΕΒΑ – ΙΕΡΙΧΩ – ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την πόλη της Βηθανίας όπου θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Μάρθας και Μαρίας. Στη συνέχεια προσκύνημα στον Άγιο Γεώργιο Χοζεβά και  αμέσως μετά επίσκεψη στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο όπου βαπτίστηκε ο Χριστός, για αγιασμό. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος (προαιρετικά με τελεφερίκ). Γεύμα και επίσκεψη προσκύνημα στην Ι. Μ. του προφήτη Ελισσαίου με τη συκομορέα του Ζακχαίου. Κατά την επιστροφή μας στη Βηθλεέμ θα περάσουμε από  την Ιερά Μονή Αναλήψεως-Όρος των Ελαιών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Πέμπτη 12 Απριλίου: ΣΑΜΑΡΕΙΑ  - ΝΑΖΑΡΕΤ – ΚΑΝΑ – ΘΑΒΩΡ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Σαμάρεια με προσκύνημα στο Φρέαρ του Ιακώβ και στον τόπο μαρτυρίου του Κύπριου ιερομάρτυρα Φιλουμένου, όπου θα προσκυνήσουμε και το άγιο λείψανο του. Στη συνέχεια προσκύνημα στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ. Ακολούθως θα μεταβούμε στο όρος Θαβώρ για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και μετά θα κατηφορήσουμε προς την πόλη της Κανά όπου ο Κύριος μας έκανε το πρώτο του θαύμα. Μετά την Κανά θα μεταβούμε στην πόλη της Καπερναούμ για προσκύνημα στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων και να δούμε από κοντά τη λίμνη της Τιβεριάδος. Στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο θα περάσουμε για προσκύνημα από την Ι. Μ. του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη.     Άφιξη στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

Παρασκευή 13 Απριλίου: ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

Σιγά-σιγά φθάνουμε στο αποκορύφωμα των προσκυνημάτων μας με επίσκεψη στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα έχουμε ξενάγηση και προσκύνημα στο Ζωοδόχο τάφο του Κυρίου μας, στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση και στα υπόλοιπα παρεκκλήσια του Ναού της Αναστάσεως. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην Αγία Σιών για επίσκεψη στο Υπερώο, όπου ετελέσθη ο Μυστικός Δείπνος και στο σπίτι της  κοίμησης της Θεοτόκου. (Οικία Ευαγγελιστή Ιωάννη)

Μετά το γεύμα θα ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων με ξενάγηση στην οδό του Μαρτυρίου μέχρι το Πραιτώριο. Συνεχίζουμε την ξενάγηση μας με επίσκεψη – προσκύνημα στο σπίτι των θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννας, όπως και στο όρος των ελαιών με προσκύνημα στον τάφο της Θεοτόκου (Γεθσημανή). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

Σάββατο 14 Απριλίου: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ – ΛΑΡΝΑΚΑ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Συνεχίζουμε για το χωριό των Ποιμένων (Πετσαχούρ), που είναι μετόχι του Αγίου Σάββα, τη Μονή του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχη και στο ανδρικό Μοναστήρι του Αγίου Σάββα (άβατο για γυναίκες). Μετά τα προσκυνήματα μας, αναχωρούμε για  το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής. Καθοδόν, αν είναι εφικτό, θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεών (Κατά Μόνας).   Άφιξη στη Λάρνακα και μεταφορά με λεωφορείο στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Έγκωμης.

Τιμή

Δίκλινο ή τρίκλινο: € 540 (Με αποσκευή 8 κιλών)                             

Μονόκλινο: € 630 (Με αποσκευή 8 κιλών)

Παιδί  (2-12 χρονών με 2 μεγάλους): € 480 (Με αποσκευή 8 κιλών)                    

Σημείωση: Όποιος θέλει να έχει και βαλίτσα των 20 κιλών θα πληρώσει επί πλέον €60.

Η τιμή περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Τελ-Αβίβ – Λάρνακα    
 • Όλες τις εκδρομές που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
 • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Βηθλεέμ με ημιδιατροφή.
 • Ξενάγηση από το συνοδό του γραφείου μας.
 • Ταξί στο Όρος Θαβώρ και Άγιο Σάββα.
 • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων.
 • Ασφάλεια ταξιδίου.
 • Μεταφορά από Λευκωσία προς/από Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

 • Μεσημεριανό γεύμα.
 • Ποτά και φιλοδωρήματα
 • Ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή ως προτεινόμενο.
 • Ό, τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.

Σημειώσεις:

 • Όπου υπάρχει πρόβλημα δεν θα εφαρμόζεται το πρόγραμμα.
 • Οποιαδήποτε αύξηση στην τιμή του εισιτηρίου/φόρων λόγω καυσίμων μετά τις 17/01/2018 θα επιβαρύνει τους προσκυνητές.
 • Ενδέχεται να γίνει αλλαγή ημέρας ή σειράς επίσκεψης στα προσκυνήματα με στόχο τη βελτίωση της εκδρομής, χωρίς παράλειψη προσκυνημάτων.
 • Για να μην υπάρξει οποιαδήποτε παρεξήγηση με κανένα φίλο/η, διευκρινίζουμε πως θέσεις  κρατημένες ΔΕΝ υπάρχουν με την επίδειξη απλού ενδιαφέροντος.(μιάς απλής δήλωσης)
 • Θέσεις κρατημένες  θα θεωρούνται ΜΟΝΟ οι δηλώσεις που συνοδεύονται με την προκαταβολή των €200.Λόγω δε της  μεγάλης ζήτησης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.                                                                                                       
 • Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί στις 1-5 Μαρτίου 2018.
 • Το διαβατήριο μας πρέπει να έχει ισχύ ακόμη για 6 μήνες με την επιστροφή μας από το ταξίδι.

Δηλώσεις Συμμετοχής:   Πέτρος Πρωτοπαπάς      Τηλ: 99473506

Η εκδρομή οργανώνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Nazoreos Travel & Tours.

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Εορτολόγιο