Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Πέμπτη 10 Αυγούστου και Παρασκευή 11 Αυγούστου 5:00-8:00 μ.μ.

------------------------

π. Ιωάννης:
Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινων. 99463030)

JGLOBAL_ARTICLES

Προσκυνηματική εκδρομή στη ΡΟΥΜΑΝΙΑ, 16-23 Αυγούστου 2017

Roumania monasteryΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΓΚΩΜΗΣ  «ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 2017

 

Αγαπητοί μας,

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της νέας μας προσκυνηματικής εκδρομής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου  Αγίου Όρους, που θα γίνει στη:

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Από τις 16 – 23 Αυγούστου 2017

 

Βουκουρέστι – Μολδαβία – Μπουκοβίνα

 

Είναι μερικοί από τους Προσκυνηματικούς χώρους της φετινής μας εκδρομής.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       .                                                                                                                                                                      Ι.Μ. Σέκου και Τριών Ιεραρχών που έχουν συνδεθεί, ως χώροι, με την επανάσταση του 1821 καθώς και  οι Ι. Μ. Νεάμτ και Τσιερνίκας με τους τάφους των αγίων Παϊσίου και Καλλινίκου                                                                                                                                                                                                   είναι κάποια από τα προσκυνήματά μας

 

Αναχώρηση:   16/08/2017      Λάρνακα – Βουκουρέστι        ΟΒ 138                 12:40-15:00

Επιστροφή:     23/08/2017      Βουκουρέστι – Λάρνακα        ΟΒ 137                 16:30-18:45

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Τετάρτη 16/08/2017:  Λάρνακα –  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ

Συγκέντρωση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου και αναχώρηση με το λεωφορείο στις 9.45 π.μ. για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και επιβίβαση στο αεροπλάνο για Βουκουρέστι. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με κλιματιζόμενο λεωφορείο για την πόλη Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, με την ξεχωριστή μονή της Σινάΐας — Κοίμηση της Θεοτόκου. Αφού διασχίσουμε την πεδιάδα του Βουκουρεστίου και στη συνέχεια την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, φτάνουμε στη Σινάϊα, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Bucegi, μέσα σ’ ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, σε υψόμετρο 800-930 μ. 

Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Πέμπτη 17/08/2017: ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ

Πρωινό και επίσκεψη - προσκύνημα στην ομώνυμη ιερά μονή (Σινάΐα—Κοίμηση Της Θεοτόκου) της οποίας  κτήτορας  είναι  ο Μιχαήλ Καντακουζινός (17ος αι). Ένα μοναστήρι, υπέροχο αντίγραφο της μονής της αγίας Αικατερίνης του Σινά που έδωσε και το όνομά του στην περιοχή. 
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) ένα από τα σπουδαιότερα ανάκτορα στον κόσμο, το Πέλες, παλιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας Καρόλου Α.’  Το κάστρο Πέλες ήταν το πρώτο στην Ευρώπη που είχε κεντρική θέρμανση και ηλεκτρισμό.  Συνεχίζουμε για την πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. ‘Οπως περνάμε αφήνουμε στ’αριστερά μας το κάστρο Μπραν, το γνωστό  «Κάστρο του Δράκουλα». Στο Μπρασόβ  θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία, όπου το παλαιό Δημαρχείο, θα προσκυνήσουμε στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος  (Ελληνική Εκκλησία)  και θα  δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την μεγαλύτερη κατασκευή γοτθικού τύπου  στη νοτιοανατολική Ευρώπη.      Ακολούθως θα αναχωρήσουμε μέσω μιας υπέροχης διαδρομής για την  καταπληκτική  κόκκινη λίμνη με τα όρθια δέντρα και το εντυπωσιακό φυσικό φαράγγι Μπικάζ. Άφιξη στο Piatra Neamt. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Παρασκευή 18/08/2017 : ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ -  SUCEAVA

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στα καταπληκτικά και γεμάτα χάρη  μοναστήρια της Μολδαβίας.

Περνώντας μέσα από το φαράγγι, θα επισκεφθούμε δύο ονομαστά  μοναστήρια. Τη Μονή  Αγάπια –ένα από τα πιό σημαντικά Ορθόδοξα μοναστήρια της Ρουμανίας με περισσότερες από 400 μοναχές - και τη Μονή Νεάμτ, όπου και ο τάφος του αγίου Παΐσίου Βελιστκόφσκυ - και οι δύο Μονές μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας για τους Ρουμάνους, που τα χρόνια της εποχής του Τσαουσέσκου ήταν κλειστά και απροσπέλαστα στους πιστούς.

 Προσκύνημα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ι. Μ. Σέκου, που συνδέεται με τον απελευθερωτικό  αγώνα των Ελλήνων (1821). Εδώ ο Ολύμπιος Γιωργάκης ανατινάχθηκε στο καμπαναριό και τάφηκε στην αυλή της μονής. Οι τούρκοι στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, λεηλάτησαν τα πάντα και έσφαξαν  λαϊκούς και  μοναχούς. Στο χώρο που μαρτύρησαν, από τους Τούρκους και τάφηκαν οι μάρτυρες  μοναχοί, ενίοτε εξέρχεται ευωδία από τα λείψανά τους. Το 1794 μ.Χ οι μοναχοί της Μονής έφθασαν τους 1000. Το μουσείο της Μονής είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μουσεία. Εδώ βρίσκεται και ο μεγαλύτερος επιτάφιος της Ρουμανίας, έργο της συζύγου του κτίτορος Μητροφάνας.

     Σειρά έχει το προσκύνημα στην Ι. Μ. Συχάστρια. Είναι από τα πιο πνευματικά και ησυχαστικά μοναστήρια της Ρουμανίας. Το Καθολικό της κτίσθηκε το 1825 και τιμάται στη Γέννηση της Θεοτόκου. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος  του πατρός Κλεόπα Ηλίε, του μεγαλύτερου σύγχρονου οσίου γέροντος της Ρουμανίας  Προσκύνημα και μεταφορά στη Σουτσεάβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Σάββατο 19/08/2017: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ – ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ

 

Πρωινό και αναχώρηση για τα ιστορικά μοναστήρια της Μπουκοβίνας. Οι ιστορικές μονές εκτός από την βαθιά πνευματική τους ζωή εδώ και αιώνες έχουν και αξιόλογες αγιογραφίες – τοιχογραφίες με έντονες Βυζαντινές επιδράσεις, κάτι που  τα καθιέρωσε  Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Σήμερα θα επισκεφτούμε και θα θαυμάσουμε:

Την Ι. Μ. Πούτνας, η οποία δικαίως χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό θρησκευτικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Μεσαιωνικής Μολδαβίας. Στο ναό της Μονής αναπαύεται ο κτήτορας της, Άγιος Στέφανος ο Μέγας, ηγεμόνας της Μολδαβίας.

Την Ι.Μ. Βορονέτ, "την Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής" όπως την αποκαλούν εξαιτίας των υπέροχων  αγιογραφιών που την κοσμούν. Κάποιες  αναπαριστούν το Ορθόδοξο Ημερολόγιο. Το γνωστό μπλέ του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό. Αφιερωμένη στον ‘Αγ. Γεώργιο. Κτήτορας Στεφάνος ο Μέγας.

Την Ι.Μ. Σουτσεβίτσα, το μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου. Οι σημαντικές τοιχογραφίες του, αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία. Οι τοιχογραφίες του Ναού εκτός των άλλων αναπαριστούν τις επτά Οικουμενικές Συνόδους. Ανάμεσα στις τοιχογραφίες του απεικονίζονται και Έλληνες φιλόσοφοι, μεταξύ των οποίων κεντρική θέση έχουν ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Κυριακή 20/08/2017: ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ– ΙΑΣΙΟ

Πρόγευμα. Εκκλησιασμός. Επίσκεψη προσκύνημα στην Ι. Μονη του Αγ. Ιωάννου του Νέου                            ( Νεομάρτυρας από τον Πόντο -προσκύνημα σκηνώματος).

Αναχώρηση για το Ιάσιο, που τόσο συνδέεται με την ελληνική ιστορία.  Άφιξη  και περιήγηση στην πόλη. Επίσκεψη στον Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου ο Μητροπ. Βενιαμίν Κωστάκης ευλόγησε την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα  του 1821. Προσκύνημα στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής (αγία του 11ου αι.) Υπάρχει και το σκήνωμα της Αγίας.  Είναι ο μεγαλύτερος ναός της Ρουμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Δευτέρα 21/08/2017: ΙΑΣΙΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοκλήρωση του προγράμματος στο Ιάσιο. Θα δούμε  μια από τις παλαιότερες εκκλησίες, εκείνη του Αγίου Νικολάου  1452 μ.Χ..  Στις απεικονίσεις που έχει στο εξωτερικό του εμφανίζονται εκτός από Αγίους και Έλληνες Φιλόσοφοι. Τέλος θα επισκεφθούμε             την     Ι.Μ. ΓΚΟΛΙΑ  κτισμένη το 1546 μ.Χ.. Η Μονή αφού καταστράφηκε, ξαναχτίστηκε από τον Φαναριώτη Κυβερνήτη Κωνσταντίνο Μαυροκορδάτο. Στην Μονή αυτή έμεινε για κάποιο καιρό ο Εθνομάρτυρας Κυπριανός. Προσκύνημα και αναχώρηση για το Βουκουρέστι με ενδιάμεσους σταθμούς.

Άφιξη στο Βουκουρέστι, το «Παρίσι των Βαλκανίων». Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μία από τις πιο ωραίες πόλεις τῆς Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, το όμορφο ιστορικό κέντρο, τα τεράστια πάρκα και τα παλιά σπίτια. Σύντομη περιήγηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Τρίτη 22/08/2017: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα. Περιήγηση της παλιάς πόλης με τα πόδια. Θα δούμε την Ελληνική Εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό ναό, οπου θα προσκυνήσουμε και το άγιο λείψανο του αγίου Δημητρίου (τοπικός άγιος). Μετά το γεύμα θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Τσιερνίκας, όπου και τάφος του αγίου Καλλινίκου. Μετά το προσκύνημα θα επισκεφθούμε τό πάρκο Χεραστράου και το Μουσείο του χωριού, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανοικτά εθνογραφικά πάρκα στον κόσμο, που  δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Τέλος αν ο χρόνος το επιτρέπει  θα δούμε το «Σπίτι του Λαού» και το νοσοκομείο Καντακουζηνού. Στη συνέχεια θα πάμε σε εστιατόριο, όπου θα έχουμε δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Τετάρτη 23/08/2017: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοκλήρωση του προγράμματος στο Βουκουρέστι. Ελεύθερος χρόνος. Γύρω στις 2 μ.μ. αναχώρησή για το Αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα. Άφιξη. Μεταφορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

 

 Τιμή:    Σε Δίκλινο                       € 820                               

          Σε Μονόκλινο                    € 950

          Παιδί (2-12) με 2 μεγάλους          € 650 

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Βουκουρέστι – Λάρνακα (αποσκευή 20kg και χειραποσκευή 8kg).

Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων

Διαμονή :

2 βράδια στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

1 βράδυ στο ΙΑΣΙΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

2 βράδια στη CUCEAVA σε ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

1 βράδυ στην PIATRA NEAMT σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

1 βράδυ στο SINAIA σε ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

6 δείπνα στα ξενοδοχεία.

1 Δείπνο με Φολκλορικό πρόγραμμα σε τοπικό εστιατόριο.

Ελληνόφωνο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής (Έλληνας).

Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

Ασφάλεια ταξιδίου και  ΦΠΑ

Συνοδό από Κύπρο (κ. Πρωτοπαπάς τηλ. 99473506).

Μεταφορά από Λευκωσία προς/από Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους σε μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, πύργους και σε εκκλησίες (όπου υπάρχει είσοδος).

Ποτά, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή ως προτεινόμενο.

Οποιαδήποτε αύξηση μετά τις 23/01/2017 θα επιβαρύνει τους προσκυνητές

Σημειώσεις:

Η δήλωσή σας πρέπει να συνοδεύεται με το διαβατήριό σας ή την Ευρωπαϊκή σας ταυτότητα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά το ταξίδι.

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Διευκρινίζουμε πως κρατημένες θέσεις θεωρούνται ΜΟΝΟ οι δηλώσεις που συνοδεύονται με την προκαταβολή των €200.

Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 10/07/2017.

Σε κάποια αξιοθέατα και Εκκλησίες που θα επισκεφτούμε, υπάρχει εισιτήριο εισόδου.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Δέσπω Βαλιαντή                           Τηλ: 99387078

Δέσποινα Παπαθανασίου          Τηλ: 99724045

 

 

Η εκδρομή οργανώνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Nazoreos Travel & Tours.

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΓΚΩΜΗΣ  «ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 2017

 

Αγαπητοί μας,

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της νέας μας προσκυνηματικής εκδρομής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου  Αγίου Όρους, που θα γίνει στη:

 

ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Από τις 16 – 23 Αυγούστου 2017

 

Βουκουρέστι – Μολδαβία – Μπουκοβίνα

 

Είναι μερικοί από τους Προσκυνηματικούς χώρους της φετινής μας εκδρομής.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       .                                                                                                                                                                      Ι.Μ. Σέκου και Τριών Ιεραρχών που έχουν συνδεθεί, ως χώροι, με την επανάσταση του 1821 καθώς και  οι Ι. Μ. Νεάμτ και Τσιερνίκας με τους τάφους των αγίων Παϊσίου και Καλλινίκου                                                                                                                                                                                                   είναι κάποια από τα προσκυνήματά μας

 

Αναχώρηση:   16/08/2017      Λάρνακα – Βουκουρέστι        ΟΒ 138                 12:40-15:00

Επιστροφή:     23/08/2017      Βουκουρέστι – Λάρνακα        ΟΒ 137                 16:30-18:45

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

Τετάρτη 16/08/2017:  Λάρνακα –  ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΣΙΝΑΪΑ

Συγκέντρωση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου και αναχώρηση με το λεωφορείο στις 9.45 π.μ. για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και επιβίβαση στο αεροπλάνο για Βουκουρέστι. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με κλιματιζόμενο λεωφορείο για την πόλη Σινάϊα, το μαργαριτάρι των Καρπαθίων, με την ξεχωριστή μονή της Σινάΐας — Κοίμηση της Θεοτόκου. Αφού διασχίσουμε την πεδιάδα του Βουκουρεστίου και στη συνέχεια την κοιλάδα του ποταμού Πράχωβα, φτάνουμε στη Σινάϊα, χτισμένη στους πρόποδες του όρους Bucegi, μέσα σ’ ένα τεράστιο φυσικό πάρκο, σε υψόμετρο 800-930 μ. 

Άφιξη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Πέμπτη 17/08/2017: ΣΙΝΑΙΑ – ΜΠΡΑΣΟΒ – ΠΙΑΤΡΑ ΝΕΑΜΤ

Πρωινό και επίσκεψη - προσκύνημα στην ομώνυμη ιερά μονή (Σινάΐα—Κοίμηση Της Θεοτόκου) της οποίας  κτήτορας  είναι  ο Μιχαήλ Καντακουζινός (17ος αι). Ένα μοναστήρι, υπέροχο αντίγραφο της μονής της αγίας Αικατερίνης του Σινά που έδωσε και το όνομά του στην περιοχή. 
Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε (προαιρετικά) ένα από τα σπουδαιότερα ανάκτορα στον κόσμο, το Πέλες, παλιά κατοικία της βασιλικής οικογένειας Καρόλου Α.’  Το κάστρο Πέλες ήταν το πρώτο στην Ευρώπη που είχε κεντρική θέρμανση και ηλεκτρισμό.  Συνεχίζουμε για την πιο όμορφη πόλη της σημερινής Ρουμανίας, την πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ. ‘Οπως περνάμε αφήνουμε στ’αριστερά μας το κάστρο Μπραν, το γνωστό  «Κάστρο του Δράκουλα». Στο Μπρασόβ  θα περπατήσουμε στην κεντρική πλατεία, όπου το παλαιό Δημαρχείο, θα προσκυνήσουμε στον Ι. Ν. Αγ. Τριάδος  (Ελληνική Εκκλησία)  και θα  δούμε τη Μαύρη Εκκλησία, την μεγαλύτερη κατασκευή γοτθικού τύπου  στη νοτιοανατολική Ευρώπη.      Ακολούθως θα αναχωρήσουμε μέσω μιας υπέροχης διαδρομής για την  καταπληκτική  κόκκινη λίμνη με τα όρθια δέντρα και το εντυπωσιακό φυσικό φαράγγι Μπικάζ. Άφιξη στο Piatra Neamt. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Παρασκευή 18/08/2017 : ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΛΔΑΒΙΑΣ -  SUCEAVA

 

Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στα καταπληκτικά και γεμάτα χάρη  μοναστήρια της Μολδαβίας.

Περνώντας μέσα από το φαράγγι, θα επισκεφθούμε δύο ονομαστά  μοναστήρια. Τη Μονή  Αγάπια –ένα από τα πιό σημαντικά Ορθόδοξα μοναστήρια της Ρουμανίας με περισσότερες από 400 μοναχές - και τη Μονή Νεάμτ, όπου και ο τάφος του αγίου Παΐσίου Βελιστκόφσκυ - και οι δύο Μονές μεγάλης ιστορικής και θρησκευτικής σημασίας για τους Ρουμάνους, που τα χρόνια της εποχής του Τσαουσέσκου ήταν κλειστά και απροσπέλαστα στους πιστούς.

 Προσκύνημα και αναχώρηση για να επισκεφθούμε την Ι. Μ. Σέκου, που συνδέεται με τον απελευθερωτικό  αγώνα των Ελλήνων (1821). Εδώ ο Ολύμπιος Γιωργάκης ανατινάχθηκε στο καμπαναριό και τάφηκε στην αυλή της μονής. Οι τούρκοι στη συνέχεια έβαλαν φωτιά, λεηλάτησαν τα πάντα και έσφαξαν  λαϊκούς και  μοναχούς. Στο χώρο που μαρτύρησαν, από τους Τούρκους και τάφηκαν οι μάρτυρες  μοναχοί, ενίοτε εξέρχεται ευωδία από τα λείψανά τους. Το 1794 μ.Χ οι μοναχοί της Μονής έφθασαν τους 1000. Το μουσείο της Μονής είναι ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα μουσεία. Εδώ βρίσκεται και ο μεγαλύτερος επιτάφιος της Ρουμανίας, έργο της συζύγου του κτίτορος Μητροφάνας.

     Σειρά έχει το προσκύνημα στην Ι. Μ. Συχάστρια. Είναι από τα πιο πνευματικά και ησυχαστικά μοναστήρια της Ρουμανίας. Το Καθολικό της κτίσθηκε το 1825 και τιμάται στη Γέννηση της Θεοτόκου. Εδώ βρίσκεται και ο τάφος  του πατρός Κλεόπα Ηλίε, του μεγαλύτερου σύγχρονου οσίου γέροντος της Ρουμανίας  Προσκύνημα και μεταφορά στη Σουτσεάβα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Σάββατο 19/08/2017: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΜΠΟΥΚΟΒΙΝΑΣ – ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ

 

Πρωινό και αναχώρηση για τα ιστορικά μοναστήρια της Μπουκοβίνας. Οι ιστορικές μονές εκτός από την βαθιά πνευματική τους ζωή εδώ και αιώνες έχουν και αξιόλογες αγιογραφίες – τοιχογραφίες με έντονες Βυζαντινές επιδράσεις, κάτι που  τα καθιέρωσε  Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco.

Σήμερα θα επισκεφτούμε και θα θαυμάσουμε:

Την Ι. Μ. Πούτνας, η οποία δικαίως χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό θρησκευτικό, πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Μεσαιωνικής Μολδαβίας. Στο ναό της Μονής αναπαύεται ο κτήτορας της, Άγιος Στέφανος ο Μέγας, ηγεμόνας της Μολδαβίας.

Την Ι.Μ. Βορονέτ, "την Καπέλα Σιξτίνα της Ανατολής" όπως την αποκαλούν εξαιτίας των υπέροχων  αγιογραφιών που την κοσμούν. Κάποιες  αναπαριστούν το Ορθόδοξο Ημερολόγιο. Το γνωστό μπλέ του Βορονέτ από την «Τελευταία κρίση» είναι μοναδικό. Αφιερωμένη στον ‘Αγ. Γεώργιο. Κτήτορας Στεφάνος ο Μέγας.

Την Ι.Μ. Σουτσεβίτσα, το μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια της περιοχής. Ο ναός είναι αφιερωμένος στην Ανάσταση του Κυρίου. Οι σημαντικές τοιχογραφίες του, αποκαλύπτουν την εξέλιξη της ζωγραφικής στην Μολδαβία. Οι τοιχογραφίες του Ναού εκτός των άλλων αναπαριστούν τις επτά Οικουμενικές Συνόδους. Ανάμεσα στις τοιχογραφίες του απεικονίζονται και Έλληνες φιλόσοφοι, μεταξύ των οποίων κεντρική θέση έχουν ο Σοφοκλής και ο Πλάτωνας

Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

Κυριακή 20/08/2017: ΣΟΥΤΣΕΑΒΑ– ΙΑΣΙΟ

Πρόγευμα. Εκκλησιασμός. Επίσκεψη προσκύνημα στην Ι. Μονη του Αγ. Ιωάννου του Νέου                            ( Νεομάρτυρας από τον Πόντο -προσκύνημα σκηνώματος).

Αναχώρηση για το Ιάσιο, που τόσο συνδέεται με την ελληνική ιστορία.  Άφιξη  και περιήγηση στην πόλη. Επίσκεψη στον Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου ο Μητροπ. Βενιαμίν Κωστάκης ευλόγησε την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα  του 1821. Προσκύνημα στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής (αγία του 11ου αι.) Υπάρχει και το σκήνωμα της Αγίας.  Είναι ο μεγαλύτερος ναός της Ρουμανίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Περίπατος στην πλατεία της Ένωσης, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Δευτέρα 21/08/2017: ΙΑΣΙΟ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοκλήρωση του προγράμματος στο Ιάσιο. Θα δούμε  μια από τις παλαιότερες εκκλησίες, εκείνη του Αγίου Νικολάου  1452 μ.Χ..  Στις απεικονίσεις που έχει στο εξωτερικό του εμφανίζονται εκτός από Αγίους και Έλληνες Φιλόσοφοι. Τέλος θα επισκεφθούμε             την     Ι.Μ. ΓΚΟΛΙΑ  κτισμένη το 1546 μ.Χ.. Η Μονή αφού καταστράφηκε, ξαναχτίστηκε από τον Φαναριώτη Κυβερνήτη Κωνσταντίνο Μαυροκορδάτο. Στην Μονή αυτή έμεινε για κάποιο καιρό ο Εθνομάρτυρας Κυπριανός. Προσκύνημα και αναχώρηση για το Βουκουρέστι με ενδιάμεσους σταθμούς.

Άφιξη στο Βουκουρέστι, το «Παρίσι των Βαλκανίων». Το Βουκουρέστι, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Dimbovita, θεωρείται σαν μία από τις πιο ωραίες πόλεις τῆς Ευρώπης. Κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι μεγάλες λεωφόροι, οι τεράστιες πλατείες, τα επιβλητικά δημόσια κτίρια, το όμορφο ιστορικό κέντρο, τα τεράστια πάρκα και τα παλιά σπίτια. Σύντομη περιήγηση της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Τρίτη 22/08/2017: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ

Πρόγευμα. Περιήγηση της παλιάς πόλης με τα πόδια. Θα δούμε την Ελληνική Εκκλησία που θυμίζει Παρθενώνα. Στη συνέχεια  θα επισκεφθούμε τον Πατριαρχικό ναό, οπου θα προσκυνήσουμε και το άγιο λείψανο του αγίου Δημητρίου (τοπικός άγιος). Μετά το γεύμα θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μονή Τσιερνίκας, όπου και τάφος του αγίου Καλλινίκου. Μετά το προσκύνημα θα επισκεφθούμε τό πάρκο Χεραστράου και το Μουσείο του χωριού, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανοικτά εθνογραφικά πάρκα στον κόσμο, που  δείχνει την αρχιτεκτονική από όλες τις περιοχές της χώρας. Τέλος αν ο χρόνος το επιτρέπει  θα δούμε το «Σπίτι του Λαού» και το νοσοκομείο Καντακουζηνού. Στη συνέχεια θα πάμε σε εστιατόριο, όπου θα έχουμε δείπνο με φολκλορικό πρόγραμμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Τετάρτη 23/08/2017: ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοκλήρωση του προγράμματος στο Βουκουρέστι. Ελεύθερος χρόνος. Γύρω στις 2 μ.μ. αναχώρησή για το Αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής για Λάρνακα. Άφιξη. Μεταφορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

 

 Τιμή:    Σε Δίκλινο                       € 820                               

          Σε Μονόκλινο                    € 950

          Παιδί (2-12) με 2 μεγάλους          € 650 

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Βουκουρέστι – Λάρνακα (αποσκευή 20kg και χειραποσκευή 8kg).

Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων

Διαμονή :

2 βράδια στο ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

1 βράδυ στο ΙΑΣΙΟ σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

2 βράδια στη CUCEAVA σε ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

1 βράδυ στην PIATRA NEAMT σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

1 βράδυ στο SINAIA σε ξενοδοχείο 4*με πρόγευμα

6 δείπνα στα ξενοδοχεία.

1 Δείπνο με Φολκλορικό πρόγραμμα σε τοπικό εστιατόριο.

Ελληνόφωνο ξεναγό σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής (Έλληνας).

Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.

Ασφάλεια ταξιδίου και  ΦΠΑ

Συνοδό από Κύπρο (κ. Πρωτοπαπάς τηλ. 99473506).

Μεταφορά από Λευκωσία προς/από Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

Εισόδους σε μουσεία, σπήλαια, αρχαιολογικούς χώρους, παλάτια, πύργους και σε εκκλησίες (όπου υπάρχει είσοδος).

Ποτά, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.

Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή ως προτεινόμενο.

Οποιαδήποτε αύξηση μετά τις 23/01/2017 θα επιβαρύνει τους προσκυνητές

Σημειώσεις:

Η δήλωσή σας πρέπει να συνοδεύεται με το διαβατήριό σας ή την Ευρωπαϊκή σας ταυτότητα με ημερομηνία λήξης τουλάχιστον 6 μήνες μετά το ταξίδι.

 

Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Διευκρινίζουμε πως κρατημένες θέσεις θεωρούνται ΜΟΝΟ οι δηλώσεις που συνοδεύονται με την προκαταβολή των €200.

Το υπόλοιπο ποσό πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 10/07/2017.

Σε κάποια αξιοθέατα και Εκκλησίες που θα επισκεφτούμε, υπάρχει εισιτήριο εισόδου.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Δέσπω Βαλιαντή                           Τηλ: 99387078

Δέσποινα Παπαθανασίου          Τηλ: 99724045

 

Η εκδρομή οργανώνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Nazoreos Travel & Tours.

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Εορτολόγιο