Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Προσκυνηματική εκδρομή 2016 (Πελοπόννησο και νησιά)

 

 

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΓΚΩΜΗΣ  «ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ»

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 2016

 

Αγαπητοί μας,

 

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της νέας μας προσκυνηματικής εκδρομής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Φίλων της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου  Αγίου Όρους, που θα γίνει στην

 

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ

Από τις 16 – 22 Αυγούστου 2016

 

Σαλαμίνα – Επίδαυρος – Ερμιόνη – Λεωνίδιο – Μονεμβασιά – Κύθηρα

 

Μερικοί από τους προσκυνηματικούς χώρους της φετινής μας εκδρομής.

 

Ι. Μ. Παναγίας Φανερωμένης(Σαλαμίνα), Ι. Μ. Ελώνης (Λεωνίδιο), Ι. Μ. Παναγίας Μυρτιδιώτισσας, (Κύθηρα), Ιερά Μονή Παναγίας Μαλεβής

Κάποια από τα προσκυνήματά μας

 

Αναχώρηση:                           16/08/2016      Λάρνακα – Αθήνα      07:30 – 9:15

Επιστροφή:                              22/08/2016      Αθήνα – Λάρνακα      20:45 – 22:15

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

16/08/2016 (Τρίτη): Λάρνακα – Αθήνα – Σαλαμίνα – Τολό

Συγκέντρωση στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου και αναχώρηση με το λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και επιβίβαση στο αεροπλάνο για Αθήνα. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για το Πέραμα όπου θα πάρουμε το καράβι για την όμορφη Σαλαμίνα. Άφιξη και επίσκεψη – προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης με την θαυματουργό εικόνα. Μετά το προσκύνημα και μια σύντομη περιήγηση, αναχωρούμε για το πορθμείο του Μεγάλου Πεύκου. Άφιξη και αναχώρηση για Τολό, μέσω του Ισθμού της Κορίνθου. Πριν φθάσουμε στον προορισμό μας θα έχουμε ακόμα ένα προσκύνημα στην περιοχή της διαμονής μας.  Άφιξη στο Τολό,  τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

17/08/2016 (Τετάρτη): Τολό – Επίδαυρος – Ερμιόνη - Τολό

Πρόγευμα και αναχώρηση για επίσκεψη – προσκύνημα στην Ι. Μ. Αγίων Αναργύρων  (11ος αι.) που βρίσκεται στον μυχό του νοτίου κόλπου της Ερμιόνης. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Μετά το γεύμα θα προσκυνήσουμε στη γυναικεία Ι. Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών(15ος αι.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

                                                           

18/08/2016 (Πέμπτη): Τολό – Άστρος – Λεωνίδιο – Κοσμάς Σπάρτη

Πρόγευμα. Σήμερα ακολουθώντας μια φανταστική διαδρομή με εναλλασσόμενες εικόνες γαλάζιου και πράσινου θα βγούμε για πρώτη φορά προς την περιοχή του Άστρους, Λεωνιδίου για να φθάσουμε σε ένα πρωτόγνωρο για μας προσκύνημα, την Ι.Μ.  Ελώνης (Κοίμησης Θεοτόκου) που είναι κτισμένη στο μέσον ενός κάθετου και επιβλητικού βράχου του Πάρνωνα, δίνοντας την εντύπωση ότι αιωρείται. Μετά το προσκύνημα και καθ’ οδόν προς την Σπάρτη θα περάσουμε και θα χαρούμε το μοναδικής ομορφιάς χωριό της Αρκαδίας, Κοσμά. Εκτός απροόπτου εδώ θα έχουμε και σταθμό. Συνεχίζοντας την πορεία μας, φθάνουμε στην Σπάρτη όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

19/08/2016 (Παρασκευή): Σπάρτη  – Κύθηρα – Σπάρτη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το λιμάνι της Νεάπολης,  όπου θα πάρουμε το καράβι για  τα μαγευτικά Κύθηρα ,νησί με χρυσές αμμουδιές, ορεινά χωριά, κάστρα, εκκλησιές και ιστορικά μοναστήρια. Στα Κύθηρα θα επισκεφθούμε και θα προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας που είναι κτισμένη σε ένα φυσικό βραχώδες άνοιγμα ανάμεσα σε πολλές μυρτιές. Η Μονή γιορτάζει στις 24 Σεπτεμβρίου ημέρα εύρεσης της εικόνας. Στα Κύθηρα θα έχουμε ακόμα ένα προσκύνημα και επιπλέον θα προσπαθήσουμε να επισκεφθούμε και το παραδοσιακό – γραφικό

 

 

χωριό Καραβά, διδυμοποιημένο με τον Καραβά της Κύπρου και όχι μόνο… Το απόγευμα θα πάρουμε το καράβι για επιστροφή στη Νεάπολη – Σπάρτη. Διανυκτέρευση.

 

20/08/2016 (Σάββατο): Σπάρτη – Γήθειο – Δυρός – Μονεμβασιά – Σπάρτη

Πρόγευμα και αναχώρηση για το γραφικό Γύθειο. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον Δυρό με το ωραιότερο λιμναίο σπήλαιο στον κόσμο που διακρίνεται από τον πλουσιότατο και πολύχρωμο διάκοσμο του. Όσοι επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν το σπήλαιο με βάρκα. Μετά την περιήγηση μας στο σπήλαιο, θα αναχωρήσουμε για τη Μεσαιωνική, Βυζαντινή, Βενετσιάνικη καστροπολιτεία, την μαγευτική Μονεμβασιά – το Γιβραλτάρ της Ανατολής – κτισμένη σε ένα πελώριο βράχο μέσα στη θάλασσα. Περιήγηση στην παλιά κάτω πόλη, με τα αρχοντικά, τις αψίδες και τις Βυζαντινές εκκλησίες όπως του ελκόμενου Χριστού, της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας κ.α. Χρόνος για να θαυμάσουμε το πανέμορφο τοπίο και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σπάρτη. Διανυκτέρευση.

 

21/08/2016 (Κυριακή): Σπάρτη – Παναγία Μαλεβή – Μυκήνες – Κόρινθος – Αθήνα

Εκκλησιασμός και αναχώρηση για Αθήνα. Κοντά στην Τρίπολη παράκαμψη δεξιά θα μας οδηγήσει μέσα από μια καταπράσινη διαδρομή στην Ι. Μ. Παναγίας Μαλεβή με την μυροβλύζουσα εικόνα της. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε το ταξίδι μας προς το Άργος και την περιοχή Μυκηνών.  Γεύμα. Μετά το γεύμα και πριν φθάσουμε στην Αθήνα θα έχουμε ακόμα μια επίσκεψη.  Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

22/08/2016 (Δευτέρα): Αθήνα - Λάρνακα

Πρωινό ελεύθερο  για ψώνια ή βόλτες. Γύρω στις 2 μ.μ. θα αναχωρήσουμε για προσκύνημα  στην Ι.Μ. Παναγίας Κλειστών με το θαυματουργό εικόνισμα. Η τοποθεσία και θέα της είναι μοναδική. Ονομάζεται «Κλειστών» διότι περικλείεται από βουνά – Πάρνηθα. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο Αθηνών, για να πάρουμε το αεροπλάνο της επιστροφής στην Κύπρο. Άφιξη στη Λάρνακα και αναχώρηση με λεωφορείο για τη Λευκωσία.

 

Τιμή:    Σε Δίκλινο                   € 820              

            Σε Μονόκλινο              € 940              

 

Η τιμή περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικό εισιτήριο Λάρνακα – Αθήνα – Λάρνακα (περιλαμβάνει και αποσκευή)
  • Φόρους αεροδρομίων και επίναυλο καυσίμων
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Β κατηγορίας στο Τολό με πρόγευμα
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο Β κατηγορίας στην Σπάρτη με πρόγευμα
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο  4* στην Αθήνα με πρόγευμα
  • 6 γεύματα ή δείπνα.
  • Μεταφορά προς/από αεροδρόμιο Λάρνακας.
  • Έμπειρο αρχηγό.
  • Εισιτήρια καραβιών για Σαλαμίνα και Κύθηρα μετ’ επιστροφής.
  • Μεταφορές, περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
  • Ασφάλεια ταξιδίου.
  • Φ.Π.Α.

 

Η τιμή δεν περιλαμβάνει:

  • Ποτά, φιλοδωρήματα και αχθοφορικά.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή ως προτεινόμενο.
  • Εισόδους σε Μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και σπήλαια.

 

  • ØΗ δήλωση σας πρέπει να συνοδεύεται με το διαβατήριο ή την Ευρωπαϊκή σας ταυτότητα και €200 προκαταβολή. Τα υπόλοιπα μέχρι τις 10/07/2016.
  • ØΟποιαδήποτε αύξηση στους φόρους ή καύσιμα μετά τις 10/03/2016 θα επιβαρύνει τους προσκυνητές.

Σημείωση: Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Διευκρινίζουμε πως κρατημένες θέσεις θεωρούνται ΜΟΝΟ οι δηλώσεις που συνοδεύονται με την προκαταβολή των €200.

 

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Δέσπω Βαλιαντή                                  Τηλ: 99387078

Δέσποινα Παπαθανασίου                     Τηλ: 99724045

Πέτρος Πρωτοπαπάς                          Τηλ: 99473506

 

Η εκδρομή οργανώνεται σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Nazoreos Travel & Tours.

 

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com