Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Προσκυνηματική εκδρομή 2014 (Στερεά Ελλάδα, Επτάνησα και Πελοπόννησο)

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ  ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΕΓΚΩΜΗΣ « ΑΓΙΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ »

 

ΕΚΔΡΟΜΗ 2014

Αγαπητοί μας,

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε τη διοργάνωση της νέας μας προσκυνηματικής εκδρομής, που θα γίνει στη

 ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΕΠΤΑΝΗΣΑ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Από τις 16 – 23 Αυγούστου 2014

Λειβαδιά – Αράχωβα – Ηρώον Μεσολογγίου – Πρέβεζα –  Λευκάδα- Κεφαλονιά –  Ολυμπία – Καλαμάτα – Μυστράς – Ναύπλιο

 

Μερικοί από τους προσκυνηματικούς χώρους της φετινής μας εκδρομής. 

 

 

Ο τάφος του Ευαγγελιστή Λουκά, Ι.Μ. Αγίου Γερασίμου, Παναγία Φιδούσα, Παναγία Μαλεβή, Αγία Θεοδώρα του Βάστα, Απόστολος Ανδρέας (Πάτρα), Ι.Μ. Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ Σάρωφ - Τρίκορφο (παπαροκάδες), Ι.Μ. Παναγίας Φανερωμένης. 

Κάποια από τα προσκυνήματά μας

-----------------------------------------------------

 

Αναχώρηση:    CY 312                        16/08/2014      Λάρνακα – Αθήνα        08:15 – 10:00

Επιστροφή:      CY 337                        23/08/2014      Αθήνα – Λάρνακα        20:30 – 22:05

 

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

 

16.8.14: ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ – ΘΗΒΑ – ΛΕΙΒΑΔΙΑ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Συγκέντρωση στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Εγκωμης. Μεταφορά με λεωφορείο για το αεροδρόμιο Λάρνακας. Τακτοποίηση των αποσκευών και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη. Παραλαβή των αποσκευών και αναχώρηση με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για Γαλαξίδι. Καθοδόν θα προσκυνήσουμε στον Όσιο Μελέτιο (Κυθαιρώνα), στον τάφο του Ευαγγελιστή Λουκά – Θήβα, ενώ μετά τη Λιβαδειά παράκαμψη για να προσκυνήσουμε στην Ι.Μ. Οσίου Λουκά (τοπικός Άγιος), σε έναν από τους ωραιότερους Βυζαντινούς Ναούς της Ελλάδας. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω της πανέμορφης και γραφικής Αράχωβας και των Δελφών για να φθάσουμε στο Γαλαξίδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

17.8.14: ΓΑΛΑΞΙΔΙ – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ – ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ - ΠΡΕΒΕΖΑ

Πρόγευμα. Εκκλησιασμός και αναχώρηση για Πρέβεζα. Στην περιοχή της Ναυπάκτου θα προσκυνήσουμε σε δύο Ιερές Μονές. Στην Ι. Μ. Αγίου Νεκταρίου και στην Ι.Μ. Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο, στα οποία πνευματικός γέροντας είναι ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης. Μετά τα προσκυνήματά μας φθάνουμε στην πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, το Μεσολόγγι. Επίσκεψη - προσκύνημα στο Ηρώον του Μεσολογγίου και προσκύνημα στην Ι. Μ. Αγίου Συμεών στην οποία κατέφυγαν οι Μεσολογγίτες μετά την έξοδο τους. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας για Αμφιλοχία – Πρέβεζα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

18.8.14: ΠΡΕΒΕΖΑ –ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρόγευμα. Αρχίζουμε το πρόγραμμα της ημέρας με προσκύνημα στην Ι. Μ. Προφήτου Ηλιού (Πρέβεζα) και μετά αναχώρηση για το νησί της Λευκάδας όπου θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης και στη συνέχεια θα χαρούμε τις ομορφιές της πανέμορφης Λευκάδας με την πλούσια πολιτιστική παράδοση της (είναι η πατρίδα των μεγάλων ποιητών Βαλαωρίτη και Σικελιανού). Θα επισκεφθούμε ακόμη και το μεγαλύτερο λιμάνι – θέρετρο του νησιού, το Νυδρί, από όπου μπορεί να δεί κάποιος διάφορα άλλα νησάκια μεταξύ των οποίων και το πάλαι ποτέ νησί του Ωνάση, Σκορπιό. Αναχωρούμε για Πάτρα. Στην Πάτρα θα προσκυνήσουμε την Τίμια κάρα του Απόστολου Ανδρέα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο - Διανυκτέρευση.

 

19.8.14: ΠΑΤΡΑ – ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρόγευμα και αναχωρούμε για το λιμάνι της Κυλλήνης από όπου θα μεταφερθούμε με καράβι στην Κεφαλονιά.  Περιήγηση και προσκυνήματα στο νησί του Αγίου Γερασίμου. Θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Αγίου Γερασίμου (προστάτη και πολιούχου του νησιού) όπου και το σεπτό σκήνωμά του. Στην Ι.Μ. Αποστόλου Αντρέου, όπου βρίσκεται το δεξιό πέλμα του Αποστόλου, με εμφανές το σημείο από τον ήλον της σταυρώσεώς του. Ακόμη θα προσκυνήσουμε και στον Ι. Ναό Παναγίας Φιδούσας (Κοιμήσεως της Θεοτόκου) στο Μαρκόπουλο, όπου τα φίδια ήδη έχουν βγεί. Από τα αξιοθέατα του νησιού μπορούμε να επισκεφθούμε τη λίμνη Μελισσάνης. Επιστροφή στην Κυλλήνη –  Πάτρα. Διανυκτέρευση.

 

20.8.14: ΠΑΤΡΑ – ΠΥΡΓΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση για Πύργο, εμπορικό και αγροτικό κέντρο της πεδιάδας της Ηλείας. Καθοδόν θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Αγίου Νικολάου – Φραγκοπηδήματος. Μετά το προσκύνημα συνεχίζουμε το ταξίδι μας για τον σημαντικότερο και πιο γνωστό σε όλο τον κόσμο αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδος, την αρχαία Ολυμπία. Εδώ θα έχουμε σύντομη ξενάγηση στο χώρο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες αρχές του 8ου π.Χ. αιώνος. Μετά την Ολυμπία θα ακολουθήσουμε μια όμορφη παραθαλάσσια διαδρομή που οδηγεί προς Κυπαρισσία. Παράκαμψη από την έξοδο Καλό Νερό θα μας βγάλει στην ωραιότατη πόλη της Καλαμάτας, πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο και κύριο λιμάνι της Δυτικής Πελοποννήσου. Προσκύνημα στην Ι. Μ.  Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης (γνωστής και για τα θαυμάσια μεταξωτά της βιοτεχνίας των μοναστριών). Βόλτα στην πόλη και το λιμάνι. Διανυκτέρευση.

 

21.8.14: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ - ΣΠΑΡΤΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για προσκύνημα στην Αγία Θεοδώρα του Βάστα με τα 17 δέντρα στην οροφή του Ναού, 11ος αι., που αποτελεί ένα καθημερινό ζωντανό θαύμα. Μετά το προσκύνημά μας αναχωρούμε για τη Βυζαντινή πολιτεία του Μυστρά όπου θα προσκυνήσουμε στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο Ναό που έγινε η στέψη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα. Στη Σπάρτη, διοικητικό και τουριστικό κέντρο του Νομού Λακωνίας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε, αν υπάρχει χρόνος θα έχουμε και προσκύνημα στην Ι.Μ. των Αγίων Τεσσαράκοντα που βρίσκεται σε μία θαυμάσια τοποθεσία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

22.8.14:ΣΠΑΡΤΗ – ΝΑΥΠΛΙΟ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΑΘΗΝΑ

Πρόγευμα και αναχώρηση μέσα από μια θαυμάσια διαδρομή από καστανιές – πλατάνια και άλλη πυκνή βλάστηση για προσκύνημα στην Ι. Μ. Παναγίας της Μαλεβής. Θα προσκυνήσουμε τη θαυματουργό εικόνα της Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά η οποία από το 1964 αναβλύζει Μύρο και θαυματουργεί. Μετά το προσκύνημα μας κατηφορίζουμε προς την περιοχή του Άστρους για να φθάσουμε σε μια από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδος, το ιστορικό Ναύπλιο – πρώτη πρωτεύουσα της σύγχρονης ελεύθερης Ελλάδας. Στο Ναύπλιο θα περάσουμε από το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, στην είσοδο του οποίου έγινε η δολοφονία του Καποδίστρια. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ή βόλτα. Στην περιοχή του Ναυπλίου θα προσκυνήσουμε και στην Ι. Μ. Ζωοδόχου Πηγής. Μετά το προσκύνημα προχωρούμε προς την  περιοχή των Μυκηνών όπου θα έχουμε γεύμα. Μετά το γεύμα αναχώρηση για την Κόρινθο. Σύντομη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Άφιξη στην Αθήνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

23.8.14:ΑΘΗΝΑ - ΛΑΡΝΑΚΑ

Πρωινό ελεύθερο για ψώνια ή βόλτες. Το απόγευμα καθοδόν προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την επιστροφή μας στην Κύπρο θα προσκυνήσουμε στην Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Μήλεσι (εδώ έζησε τα τελευταία του χρόνια ο Άγιος Πορφύριος). Άφιξη στη Λάρνακα. Μεταφορά με λεωφορείο στη Λευκωσία.

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗ

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com