Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

Πως βρήκα το Θεό στη Σοβιετική Ένωση-Αυτομαρτυρία μίας καθηγήτριας της φιλοσοφίας

Η Τατιάνα Γκορίτσεβα είναι Καθηγήτρια Φιλοσοφίας. Της ανατέθηκε να διδάξει μαρξιστική φιλοσοφία στην Ιατρική Σχολή του Λένινγκραντ. Προκάλεσε όμως έκπληξη στους φοιτητές της, γιατί σε πείσμα όλων των «καλών» σοβιετικών «ηθών», δίδασκε υπαρξιστική φιλοσοφία και γι’ αυτό της αφαιρέθηκε η εντολή διδασκαλίας. Αλλά και ο Σάρτρ και ο Καμύ δεν μπόρεσαν να της δώσουν το νόημα της ζωής. Γι’ αυτό το αναζήτησε μάταια στη Γιόγκα. Τελικά ανακάλυψε στην Κυριακή Προσευχή – τον διάλογο αυτό του Χριστιανού με τον Θεό-Πατέρα – ότι ο Πατέρας αυτός υπάρχει. Αυτή ήταν η αρχή μιας νέας ζωής, που αναγεννήθηκε μέσα στα μοναστήρια και κοντά στους «στάρετς», και η οποία δεν της έδωσε μόνο χαρά, αλλά δημιούργησε και εχθρότητες, που την απέκοψαν από όλους τους παλαιούς της δεσμούς. Στο βιβλίο αυτό περιγράφει τα διάφορα στάδια του χριστιανικού της «Γίγνεσθαι» και το πώς βλέπει την πνευματική και κοινωνική αποστολή του κάθε Χριστιανού και της Εκκλησίας. Η Τ. Γκορίτσεβα, ως ορθόδοξη πιστή, δεν χάνει την ευκαιρία να εκφράσει και τις εντυπώσεις της από την πρώτη συνάντησή της με τη «χριστιανική Δύση».

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com