Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

Ο παπουλάκης –Όσιος Ιωακείμ ο Βατοπαιδινός

Ερευνώντες την ανεξερεύνητον βιβλιοθήκην της μονής μας, όλως απροσδόκητος ήλθεν εις χείρας μας εν βιβλίον τετυπωμένον το 1902, φέρον τον τίτλον «Βίος και πολιτεία του οσίου πατρός ημών Ιωακείμ του Ιθακησίου». Συγγραφεύς του βιβλίου ήτο ένας ιατρός από την Ιθάκη, ονόματι Πάνος Δ. Ραυτόπουλος.

Μελετήσαντες το ως άνω βιβλίον, είδομεν ότι επρόκειτο περί του βίου ενός συγχρόνου αγίου, αγνώστου εις ημάς, ο οποίος εκοιμήθη το 1868. Το δε σπουδαίον και άξιον προσοχής είναι ότι ο όσιος Ιωακείμ ήτο αδελφός της καθ’ ημάς Ιεράς Μονής του Βατοπαιδίου. Μεγάλην χαράν και πνευματικήν αγαλλίασιν εχάρισεν, εις όλην την αδελφότητα μας, η ανακάλυψις του πνευματικού τούτου θησαυρού. Ακριβώς αυτήν την περίοδον είχομεν αρχίσει μίαν λεπτομερή έρευναν εις το αρχείον της μονής μας διά να εύρωμεν όλους τους βατοπαιδινούς αγίους και να εκδώσωμεν, συν Θεώ, το «Βατοπαιδινόν Λειμωνάριον». Ήδη ο όσιος Ιωακείμ είναι ο 43ος βατοπαιδινός όσιος.

Ο θαυμαστός βίος του οσίου Ιωακείμ, του «Παπουλάκη», όπως τον αποκαλούσαν οι Ιθακήσιοι, αποδεικνύει σαφώς ότι ο αγιώτατος Άθως συνεχίζει και εις τας χαλεπάς ημέρας μας να δίδη εις τον κόσμον την «καλήν μαρτυρίαν Ιησού Χριστού».

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com