Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα)

 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Περιοδικό Παρέμβαση

Δανειστική Βιβλιοθήκη

 

Στην εκκλησία μας λειτουργεί, από το 2012, Δανειστική Βιβλιοθήκη υπό την εποπτία του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών "Άγιος Νικόλαος". Πιο κάτω παρατίθονται αλφαβητικά οι τίτλοι κάποιων από τα βιβλία, από όλες τις κατηγορίες (Πνευματικά, Βίοι Αγίων, Νεανικά, Οικογενειακά, Διηγήματα, Παιδικά και Διάφορα) που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μας. Κάθε τίτλος βιβλίου, επιλέγοντάς τον, μπορεί να σας διηγηθεί σύντομα την περίληψη του βιβλίου του:

 

 

Ο διάβολος και η μαγεία Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου

Τα τελευταία χρόνια πολύς λόγος γίνεται, όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και σε άλλα μέρη, για την ύπαρξη του σατανά και των έργων του.

Την τελευταία διετία, μάλιστα, τα όσα συνέβησαν στον ελλαδικό χώρο, πείθουν κάθε καλόπιστο άνθρωπο ότι η ύπαρξις του διαβόλου και των έργων του δεν είναι ένα γεγονός απλό ή μία ιδέα, όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν, αλλά μία σκληρή πραγματικότητα, την οποίαν πρέπει όλοι να δεχθούν.

Το τεύχος αυτό ασχολείται με το φλέγον αυτό θέμα. Φλέγον όχι μόνο για την εποχή μας, αλλά και για όλες τις εποχές.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, ο μεγάλος αυτός διδάσκαλος, κοινωνιολόγος, οικονομολόγος, παιδαγωγός, δογματολόγος, ερευνητής των Γραφών, κ.λ.π. δεν παρέλειψε να ασχοληθή και με τον ακοίμητο εχθρό της ανθρώπινης σωτηρίας.

Στα κείμενα που ακολουθούν μας διδάσκει για την ασώματη αυτή δύναμι, που από υπερηφάνεια έπεσε από τον ουρανό και από φθόνο και μόνο παρέσυρε τον άνθρωπο σε ανταρσία προς τον Θεό και Πατέρα του. Έκτοτε υπάρχει ένας σκληρός και αδυσώπητος πόλεμος και μία αδιάλλακτη έχθρα. Ο άγιος μας διδάσκει τον τρόπο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσουμε για την διεξαγωγή του πολύμορφου αυτού αγώνα. Αντιμετωπίζει εκείνους που ισχυρίζονται ότι αν δεν υπήρχε διάβολος, θα ήταν πιο εύκολη η σωτηρία του ανθρώπου, αλλά και εκείνους που λένε ότι οι δαίμονες είναι εκείνοι που διοικούν τα ανθρώπινα.

Καταπολεμά εκείνους τους χριστιανούς που θέλουν να είναι και με τον Χριστό και με τον διάβολο. Που θέλουν να πηγαίνουν στην Εκκλησία, αλλά παράλληλα θέλουν να επισκέπτονται και τα μέντιουμ, όταν παρουσιασθή κάποιο πρόβλημα. 

Έκδοσις: Συνοδία Σπυρίδωνος Ιερομονάχου
Νέα Σκήτη Αγίου Όρους

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com