Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ:

Για να κανονίσετε εξομολόγηση μπορείτε να τηλεφωνείτε καθημερινά μεταξύ των ωρών 10 π.μ. – 12 μεσημέρι (εκτός Σαββάτου και Κυριακής). Τηλεφώνο: 99426272 (Όλγα) 

 

π. Ιωάννης:

Κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης ή αποστολής μηνύματος SMS (τηλ. επικοινωνίας 99463030)

idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Ταμασού: Ασθένεια που πρέπει να γιατρευτεί η ομοφυλοφιλία

Mitropolitis Tamasou IsaiasΗ Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου, που πρέπει να τύχει ιατρικής και πνευματικής βοήθειας και θεραπείας, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Ταμασού, προσθέτοντας ωστόσο ότι «η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τάσσεται εναντίον κάθε μορφής βίας, αλλά και οποιουδήποτε είδους διάκρισης, όπως θρησκευτικής, χρώματος, φυλής, φύλου, ιδεολογικής ή πολιτικής επιλογής».

 

Αυτούσια η ανακοίνωση
Η Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία τάσσεται εναντίον κάθε μορφής βίας, αλλά και οποιουδήποτε είδους διάκρισης, όπως θρησκευτικής, χρώματος, φυλής, φύλου, ιδεολογικής ή πολιτικής επιλογής.


Η Εκκλησία, ως μητέρα, δέχεται τους πάντας, ανεξαρτήτως των παθών τους, του τι πιστεύουν και πώς συμπεριφέρονται, και παρέχει σ' αυτούς τη βοήθεια που χρειάζονται και τους συνδράμει, όπως, ακριβώς, έπραξε και ο ιδρυτής της, ο φιλάνθρωπος και ελεήμων Ιησούς Χριστός, ο οποίος, κατά τον αποστολικό λόγο, «πάντας ἀνθρώπους θέλει σωθῆναι καὶ εἰς ἐπίγνωσιν ἀληθείας ἐλθεῖν» (Β΄ Τιμ. 2, 25).


Ενώ, όμως, η Εκκλησία αποδέχεται τους πάντας, ωστόσο απορρίπτει και καταδικάζει την αμαρτία, γι' αυτό και, όταν ο Θεός συγχωρεί τον αμαρτωλό, τον νουθετεί και του λέει, «πορεύου καί μηκέτι ἁμάρτανε» (Ιω. 5, 14).


Αυτήν ακριβώς τη συγχώρεση και τη νουθεσία έχει ως στόχο του να τονίσει το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου, το οποίο έγινε με πολλή αγάπη, προβληματισμό και κατανόηση προς όλους τους ανθρώπους. Τούτο προέκυψε, παράλληλα, και λόγω του αιτήματος πολλών πιστών, οι οποίοι ζήτησαν και επισήμως τη θέση της Εκκλησίας, αισθανόμενοι την πρόκληση, εξαιτίας των πρόσφατων δημοσιευμάτων και δραστηριοτήτων των ομοφυλοφίλων, που παρατηρούνται στους έσχατους καιρούς που ζούμε και προσβάλλουν τα χρηστά ήθη και διαβρώνουν τις αρχές της χριστιανικής οικογένειας.


Οι θέσεις αυτές της Εκκλησίας συμπίπτουν με τις σοβαρές επιστημονικές μελέτες, σε σχέση με το πιο πάνω θέμα, γι' αυτό η Εκκλησία και η Βιοηθική θεωρούν την ομοφυλοφιλία ως ασθένεια και πάθος του ανθρωπίνου προσώπου, που πρέπει να τύχει ιατρικής και πνευματικής βοήθειας και θεραπείας.

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 8:30 am to 12:00 noon, from 5:00 to 8:00 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com