idryma-filon-i-m-ag-grigoriou-logo

Εξομολογήσεις

π. Μιχαήλ και π. Ιωάννης:

Σας ενημερώνουμε ότι οι εξομολογήσεις αυτή την περίοδο αναστέλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μέσα στα πλαίσια των μέτρων που έχουν αποφασιστεί.

Deliverable

You must submit the exercise (code and report in a zipped folder) until Wednesday 4  of October 2017 in email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  and printed during the lab.

 

For the report, you can use the provided template you can find in moodle.

DIAFORΑ

 

 

Αδελφοί μας,

Με τα νέα δεδομένα που προέκυψαν με το Προεδρικό  διάταγμα τῆς 23ης Μαρτίου 2020, με αφορμή  την  λοιμική επιδημία του κορωνοϊού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή την Τρίτη 24 Μαρτίου, με ανακοίνωση της, μας είπε ότι οι ακολουθίες μέχρι και τη Μ. Δευτέρα, θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. Δηλαδή χωρίς την παρουσία πιστών. Οι ναοί, σε αυτή την περίοδο, κατά την διάρκεια των ακολουθιών θα παραμένουν κλειστοί.

 

Οι ιερείς όταν θα λειτουργούν, θα εκπροσωπούν όλους τους πιστούς και θα προσεύχονται για όλους. «Κύριε, μνήσθητι των δι’ ευλόγους αιτίας απολειφθέντων». Θα εύχονται για την απαλλαγή και την προστασία των ανθρώπων από την δοκιμασία αυτή. 

Παρακολούθηση ακολουθιών. Για τις ιερές ακολουθίες υπάρχουν πολλαπλές δυνατότητες παρακολούθησης από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο ή μέσω διαδικτύου.

 

Μνημόσυνα: Τα μνημόσυνα θα γίνονται κανονικά. Όσοι θα έχουν μνημόσυνο δεν θα μπορούν να παρευρίσκονται. Θα δίνουν τα ονόματα στον νεωκόρο κ. Γιάννη τηλ. 99375154, για να μνημονεύονται στη Θεία Λειτουργία.

 

Εορτές: Το ίδιο θα εφαρμοστεί και για τις εορτές. Οι ιερείς θα μνημονεύσουν τα ονόματα των εορταζόντων στη Θεία Λειτουργία.

 

Ονόματα για προσευχές. ‘Οσοι θα ήθελαν μπορούν να δώσουν ονόματα ασθενών ή άλλων πιστών με διάφορα προβλήματα για μνημόνευση στην Αγία Πρόθεση ή για παράκληση. 

 

Για όλες τις πιο πάνω περιπτώσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά ή να στείλετε μήνυμα στα τηλέφωνα των ιερέων του ναού που αναγράφονται στο τέλος της ανακοίνωσης.

 

Μπορείτε επίσης και τηλεφωνικά να μιλήσετε με κάποιο από τους ιερείς αν χρειαστεί για κάποια έκτακτη εξυπηρέτηση.

 

 

 

Στην ιστοσελίδα του Ναού πέραν από την ενημέρωση, θα έχουμε κείμενα για πνευματική ενίσχυση.   http://www.agiosnikolaosengomis.com/

  

 

Τηλέφωνα  επικοινωνίας  (π. Μιχαήλ  99635511,  π. Ιωάννης  99463030,  π. Δημήτριος 99685156)

 

----------------------------------------------------

 

  

Αγαπητοί μας. Καλούμαστε  να αξιοποιήσουμε αυτή την περίοδο για

 

  • Να δούμε βαθιά τον εαυτό μας, τα πάθη και τις αμαρτίες μας, και να παρακαλέσουμε το Θεό να μας βοηθήσει να διορθωθούμε.
  • Nα δούμε τις σχέσεις μας με τα μέλη της οικογένειας μας και να γίνουν πιο ουσιαστικές.
  • Να έχουμε εντονότερη ατομική προσευχή. Η ταπεινή προσευχή έχει μεγάλη δύναμη. Όλα τα ανατρέπει. Είναι φάρμακο στη δυσκολία που περνάμε. Να βάλουμε στόχο κάθε βράδυ να λέμε τους Χαιρετισμούς της Παναγίας.
  • Να αφιερώσουμε χρόνο για μελέτη πνευματικών βιβλίων και παρακολούθηση ομιλιών διαδικτυακά.

 

 

Ευχόμαστε με τη Χάρη του Χριστού και τις πρεσβείες 

 

 

 

Με την αγάπη και τις ευχές μας

Οι ιερείς της ενορίας

 

25 Μαρτίου 2020              

 

Βίοι Αγίων - Εορτές

29/03: Άγιοι Ιωνάς και Βαραχήσιος

Οι Άγιοι Ιωνάς και Βαραχήσιος ήταν ασκητές και μαρτύρησαν περίπου το 330 μ.Χ., όταν βασιλιάς των Περσών ήταν ο Σαβώριος και των Βυζαντινών ο Μέγας Κωνσταντίνος. Αναχώρησαν από τη Μονή που μόναζαν και πήγαν σε κάποια κωμόπολη, πού ονομαζόταν Μαρβιαβώχ (ή Μαρμιαβώχ). Εκεί επισκέφθηκαν εννιά κρατούμενο...

Επίκαιρα

Θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμο

Θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμο Γράφει ο Πρεσβ. Σάββας-Δαυίδ Βασιλειάδης στην Romfea.gr Κληρικός της Ι.Α. Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας ________________________________________   -Ο Ευαγγελισμός στα χρόνια της Πανδημίας-   Περνούν από το μυαλό όλων μας τελευταία σκέψεις αρνητικές γεμάτες φόβο θανάτου και ολοσχερ...

Επικοινωνία

Διεύθυνση Μεγάλου Ναού: Δανάης 1, Έγκωμη,
2408, Λευκωσία
Διεύθυνση Μικρού Ναού: Αγίου Νικολάου 1, Έγκωμη, 2408, Λευκωσία
Τηλέφωνο: 22355300
Fax: 22590969
Email: agiosnikolaosengomis

@gmail.com

Announcement

Church of Saint Nicolaos in Engomi is open daily from 4:30 to 6:30 pm and the hours of Liturgical services. For more information contact us on: agiosnikolaosengomis@gmail.com